Acord Territorial per l'ocupació de la Mancomunitat de l'Alt Palancia i la seua àrea d'influènciaActualitatPactesPactes Castelló

El Pacte Territorial per l’Ocupació i Desenvolupament Local de la Mancomunitat Alt Palància aposta per la transformació digital en persones i empreses de la comarca

By 17/05/2021No Comments

El Pacte Territorial per l’Ocupació i Desenvolupament Local de la Mancomunitat Alt Palància i la seua àrea d’influència ha rebut una subvenció de 120.000 € de LABORA per a implementar un nou projecte experimental durant 2021 i 2022.

El projecte, sota el nom de CONECTA AMB L’ALT PALÀNCIA, se sustenta sobre tres grans pilars: l’ocupabilitat, l’emprenedoria i la cohesió territorial. Tots ells tenen com a base comuna dos aspectes: les persones com a protagonistes del projecte i el foment de la transformació digital, com a present i futur per al desenvolupament de la comarca. Adaptació, innovació, reinvenció i creixement són característiques intrínseques d’aquest.

El projecte es desglossa en tres línies d’actuació: ALT PALÀNCIA OCUPA, ALT PALÀNCIA EMPRÉN I ALT PALÀNCIA EN XARXA. A través d’ALT PALÀNCIA OCUPA s’ofereix a les persones en cerca activa d’ocupació un assessorament personalitzat en matèria d’orientació i inserció laboral, proporcionant-los mitjans per a millorar la seua ocupabilitat a través de tallers de gestió del mòbil i d’eines en línia per a l’ocupació, així com la participació en projectes d’inclusió sociolaboral. A través d’ALT PALÀNCIA EMPRÉN es fomenta la cultura emprenedora a la comarca, amb especial atenció a l’emprenedoria femenina; s’acompanya a la persona emprenedora en la cerca dels recursos necessaris per a implementar la seua idea de negoci i s’ajuda a les empreses en la seua transformació digital impulsant el seu creixement i competitivitat per mitjà de cursos i tallers, especialment relacionats amb el màrqueting digital, l’e-commerce i la gestió de xarxes socials. Mantenint, al mateix temps, un contacte estret i permanent amb les empreses i comerços de la comarca per a conéixer de primera mà les seues necessitats formatives, d’ocupació i innovació, especialment després de la irrupció de la pandèmia i buscar possibles solucions. Finalment, a través d’ALT PALÀNCIA EN XARXA, des del Pacte Territorial implementem estratègies de sostenibilitat amb l’objectiu que l’Alt Palància puga adherir-se a la Xarxa Valenciana de Territoris Socialment Responsables, i impulsem la col·laboració públic-privada per al desenvolupament de projectes de dinamització territorial sustentats amb fons europeus.

Totes aquestes actuacions es recolliran en una plataforma digital pública i gratuïta que aglutinarà informació sobre accions formatives, una àrea d’empresa, un espai per a la persona demandant d’ocupació, novetats i notícies d’interés, projectes de desenvolupament local i un observatori del mercat laboral que té com a objectiu recopilar informació i analitzar les variables socials, econòmiques i laborals de la comarca, per a facilitar i orientar el disseny de les polítiques públiques d’ocupació dirigides a afavorir el desenvolupament socioeconòmic de la comarca de l’Alt Palància.

El Pacte Territorial per l’Ocupació representen un instrument per a la cooperació territorial entre administracions públiques, entitats privades i agents socials per a implementar actuacions en favor de l’ocupació, l’esperit empresarial i la igualtat d’oportunitats. Entorn d’aquest marc i amb aquest objectiu central, treballem per a impulsar l’esperit comarcal i l’adhesió al Pacte de tots els municipis de la comarca. Actualment són 28 municipis adherits, inclòs Segorbe, la capital de l’Alt Palància.

Leave a Reply