El projecte de creació de la Marca es va iniciar en 2018 a l’empara del Pla Avalem Territori impulsat per LABORA, a través de l’Acord Territorial per l’Ocupació i el Desenvolupament Local de la Vega Baixa.

Cox va acollir el passat 22 d’abril la presentació de la Marca Territori “Vega Baixa del Segura”. Aquesta iniciativa impulsada per Convega, el Consorci per al Desenvolupament Econòmic de la Vega Baixa, que presideix Sebastián Cañadas, diputat provincial de sectors productius, que ha estat basada en criteris de governança col·laborativa i col·laboració interdepartamental, ha comptat amb la participació i el consens d’entitats i institucions públiques, el teixit empresarial i associatiu i la ciutadania de la comarca de la Vega Baixa del Segura. El seu principal objectiu és recolzar a tots els sectors productius i servir de garantia de diferenciació respecte a altres zones geogràfiques, potenciant el desenvolupament integral d’aquesta comarca situada al sud de la Comunitat Valenciana.

El projecte de creació de la Marca Territori per a la Vega Baixa del Segura va començar en 2018, en el marc de l’Acord Territorial per l’Ocupació i el Desenvolupament Local de la Vega Baixa, integrat per Convega i els agents socials Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Unió Empresarial de la Província d’Alacant (UEPAL) i les Organitzacions Sindicats UGT i CCOO, amb el suport del Servei Valencià d’Ocupació i Formació, LABORA, a través del Pla Avalem Territori. En aquella anualitat es va dur a terme la FASE D’INVESTIGACIÓ del projecte amb la finalitat de conéixer la imatge del territori i esbrinar la identitat desitjada tant per agents clau de la comarca com per la ciutadania; identificant fortaleses, missió, valors i atributs de personalitat. Per a això es va realitzar, entre altres actuacions, una anàlisi exhaustiva sobre la imatge projectada del territori, una enquesta de participació pública, diferents focus groups amb agents clau de la comarca, i concursos de fotografia en xarxes socials amb l’etiqueta marcaVegaBaja.

La Marca Territori fomentarà una imatge positiva de la Vega Baixa del Segura, la qual cosa suposarà un impacte directe en el seu desenvolupament econòmic, social, polític i cultural atés que els llocs amb bones i fortes reputacions atrauen més turistes, inversors, esdeveniments, talent, respecte i atenció. La seua missió és fer del territori un projecte comú amb la finalitat d’enfortir una identitat col·lectiva implicant entitats públiques, privades i ciutadania, posicionant a la comarca com una zona estratègica de gran valor, promovent el desenvolupament econòmic sostenible i el benestar a la Vega Baixa del Segura i a la província d’Alacant.

 

Objectius i valors de la Marca Territori “Vega Baixa del Segura”

Els 27 ajuntaments que componen la Vega Baixa ja s’han adherit a la Marca per a treballar conjuntament en la promoció del territori. A continuació, s’implementarà en altres entitats i institucions públiques, teixit empresarial i associatiu de la comarca. D’aquesta manera s’impulsaran els sectors productius existents i es donaran suport a les noves activitats de major valor afegit.

Els valors representatius del territori, que estan basats en les potencialitats de la comarca, són cohesió, sostenibilitat, proactivitat, hospitalitat, professionalitat i competitivitat. Aquests guiaran les actuacions de les entitats que integraran la Marca Territori “Vega Baixa del Segura” i serviran per a construir la base per a la presa de decisions d’aquest projecte comú.

Logo Vega Baja Mayo 2021

Presentació de la imatge gràfica i de la identitat territorial

El dissenyador valencià Daniel Nebot, premi nacional de disseny i creador de la imatge gràfica, ha presentat el símbol que acompanyarà a totes les activitats i iniciatives vinculades al territori de les entitats adherides a la Marca. Un símbol de la Vega Baixa al servei de tota la ciutadania, que té com a origen l’arquitectura de la lletra v, inicial de la paraula Vega, i recrea en la seua morfologia el repertori vegetal tan identitari d’aquesta comarca.

 

Imatge gràfica de la Marca amb l’eslògan

Com a element central de l’acte de presentació de Marca Territori “Vega Baixa del Segura” es va projectar un audiovisual en el qual, a través d’imatges del territori, els 27 alcaldes i alcaldesses de la comarca van explicar quins atributs representen la Marca, quina identitat comunica per al territori, amb quins objectius s’elabora i quin desenvolupament de la Vega Baixa es pretén aconseguir.

Així mateix, amb l’audiovisual es va donar a conéixer el procés de creació de la Marca iniciat per Convega en 2018 en el marc de l’Acord Territorial per l’Ocupació i el Desenvolupament local de la Vega Baixa, amb la col·laboració de LABORA, que va partir d’un estudi previ realitzat en la fase d’investigació, amb una anàlisi d’atributs i valors consensuats tant per agents clau del territori com per la ciutadania.

https://www.youtube.com/watch?v=7nqfnyvzm2e&t=622s

 

Vega Baixa del Segura, la teua terra i la meua

L’eslògan, triat per la ciutadania, acompanya a la imatge gràfica de la Marca i sintetitza en poques paraules la descripció del territori, construint un relat transversal, perdurable en el temps i fàcilment identificable amb els verbs col·laborar, cohesionar i compartir.

Amb la posada en marxa del Pla de Dinamització i Governança Turística en 2020, Convega ha culminat la fase de creació de la Marca amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana i la Diputació Provincial d’Alacant.

Entre les primeres activitats que desenvoluparà la Marca Territori “Vega Baixa del Segura” es troba la implementació d’una estratègia comuna de desenvolupament global per al territori, basada no únicament en un enfocament turístic i econòmic, sinó en una perspectiva sostenible a tots els nivells, que tinga en compte a tots els públics implicats.

Leave a Reply