Acord territorial d'ocupació a la Comunitat Valenciana Terme Municipal d'ElxActualitatPactesPactes Alacant

Ajuntament d’Elx i Turisme Comunitat Valenciana aposten per la professionalització del sector de l’hostaleria i la restauració a la ciutat

By 17/05/2021No Comments

El conveni signat contempla 2.166 hores de formació valorades en 70.000 euros sobre restauració, atenció en sala, cocteleria o aplicacions culinàries.

L’Ajuntament ha fet un pas més en l’objectiu de convertir al municipi en un enclavament turístic mitjançant la professionalització del sector de l’hostaleria. Per a això s’ha signat el passat 9 d’abril un conveni singular amb la Direcció General de Turisme Valenciana, segons el qual en el Centre de Turisme (CdT) Elx / Escola Municipal d’Hostaleria s’organitzaran 2.166 hores de formació, corresponents a una vintena de cursos sobre restauració, atenció en sala, cocteleria, aplicacions culinàries i altres disciplines hostaleres.

“Això suposarà un salt qualitatiu en els cursos que s’imparteixen al sector a Elx, ja que la implicació del CdT millorarà la qualitat i els mitjans d’aquesta formació contínua”, ha manifestat el portaveu del Govern municipal, Héctor Díez.

L’Ajuntament cedirà les instal·lacions i gestionarà el procés de selecció als cursos. La Generalitat aportarà el professorat i els mitjans materials per a impartir-los.

La decisió adoptada s’engloba en el conveni marc signat per l’Ajuntament d’Elx i la Direcció General de Turisme al novembre de 2020, pel qual l’Escola Municipal d’Hostaleria, situada al carrer Cauce, es va sumar a la xarxa CdT de Turisme Comunitat Valenciana, passant a denominar-se “CdT d´Elx/ Escola Municipal d’Hostaleria”.

La signatura d’aquest primer acord va ser una decisió estratègica per a la ciutat, la qual permetrà millorar l’ocupabilitat d’il·licitans i il·licitanes en el sector de l’hostaleria i la restauració, promocionant innovacions i apostant per l’excel·lència.

Aquest sector és un dels pilars de l’estratègia turística de la ciutat il·licitana.
Respecte al naixement del CdT Elx, el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, va remarcar els conceptes de professionalitat i de qualificació com a objectius d’un acord que va qualificar de “rellevant”, destacant que el radi de cobertura d’aquest nou Centre de Desenvolupament Turístic aconsegueix potencialment a 300.000 persones en el conjunt de la comarca. L’Alcalde d’Elx va assenyalar que permetrà “treballar junts i cooperar per una estratègia comuna”.

En l’acord de creació del CdT Elx es va establir que l’Ajuntament es faria càrrec de les despeses de funcionament i manteniment d’aquestes instal·lacions, aportant el personal necessari per a la gestió administrativa dels cursos a impartir per TURISME CV. També col·laborarà en les accions de difusió i captació de participants per a les accions formatives que es programen.

Per part seua, Turisme Comunitat Valenciana es va comprometre a assumir les despeses derivades dels cursos que s’impartisquen: personal docent, cost del vestuari de l’alumnat i matèries primeres, material didàctic, despeses d’assegurances, control microbiològic i protecció en la manipulació d’aliments.
Fonts:

https://www.elche.es/2021/04/ayuntamiento-y-generalitat-apuestan-por-la-profesionalizacion-del-sector-hostelero-local-con-la-organizacion-de-una-veintena-de-cursos-en-el-cdt-elx/

https://www.elche.es/2020/11/ayuntamiento-y-turisme-acuerdan-impartir-formacion-de-alta-cualificacion-en-la-escuela-de-hosteleria-de-elche/

Leave a Reply