ActualitatPacte per a l'Ocupació en la ciutat de ValènciaPactesPactes València

València Activa formarà en 2021 a deu vegades més dones que en 2020

By 17/05/2021No Comments

Els programes formatius arribaran a 2.500 valencianes mitjançant la iniciativa Treballem Iguals

L’Ajuntament de València, a través de València Activa, ha passat de formar al voltant de 300 dones amb la plataforma Treballem Iguals durant l’any 2020 a oferir formació per a més de 2.500 valencianes per a aquest 2021, multiplicant per deu, d’aquesta manera, les seues places en programes formatius per a promoure l’ocupació de les dones valencianes.

Pilar Bernabé, responsable de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació de l’Ajuntament de València, ha explicat que “les dades són tossudes i ens indiquen que les dones pateixen més desocupació que els homes, una tendència que es perpetua i és comuna en tot el país, per la qual cosa és més necessari que mai que continuem treballant per a fomentar la promoció laboral de la dona atenent les seues particularitats, en funció del seu perfil”.

“Volem que amb tot el catàleg formatiu que oferim, les dones treballen aspectes clau que els permeten comptar amb les eines necessàries per a millorar la seua ocupabilitat, per a liderar i gestionar equips o per a millorar les seues competències a l’hora de posar en marxa un projecte”, ha concretat Bernabé.

En 2020 al voltant de 300 dones han millorat les seues competències per a l’ocupació gràcies als serveis i programes de la plataforma Treballem Iguals, com els cursos de Marca personal, Habilitats directives, Presentacions eficaces, Intel·ligència Emocional, Parlar en públic, cursos de preparació per a l’obtenció del certificat de l’ESO, Informàtica, Inglés comercial, Gestió empresarial i aplicacions informàtiques de gestió administrativa i empresària, o certificats de professionalitat com el d’Atenció al client consumidor o usuari i de Creació i gestió de microempreses.

Així mateix, durant 2020 també es va desenvolupar (junt a CEV) la segona edició de Lidereses, el programa de promoció de la dona en llocs directius, i la cinquena edició del programa “Explora el teu talent”, destinat a capacitar a dones desocupades o que volen canviar d’ocupació per a millorar la seua competitivitat laboral i la seua capacitació professional.

Amb tot, des de la posada en marxa de Treballem Iguals en 2019, un total de 450 dones han pogut millorar les seues competències en qüestions de gran importància a l’hora de trobar una ocupació, emprendre o liderar projectes.

TREBALLEM IGUALS

Pilar Bernabé ha recordat que “des de València Activa, a través de la plataforma Treballem Iguals, primera agència d’ocupació amb perspectiva de gènere d’Espanya, combatem la desocupació femenina, augmentant les oportunitats de les dones, millorant les seues habilitats i coneixements professionals, connectant-les i visibilitzant-les”.

Els programes impulsats en el marc d’aquesta plataforma es dirigeixen tant a dones desocupades com a les que volen canviar d’ocupació, a emprenedores o a aquelles professionals que desitgen impulsar les seues carreres a través de la promoció a llocs directius, o a les dones víctimes de violència de gènere.

En definitiva, des d’aquesta plataforma es pretén lluitar contra el terra enganxós, tancar la bretxa digital en l’àmbit tecnològic, així com donar impuls a dones emprenedores o dirigents a través de programes que contribuïsquen a trencar el sostre de cristall permetent a les dones accedir a càrrecs intermedis o superiors. Per a això, València Activa compta amb Espai Lidera, un lloc situat en el centre de la ciutat per a afavorir la connexió i la visibilització de les valencianes.

Leave a Reply