ActualitatPacte Territorial per l'Ocupació i desenvolupament Local del Camp de MorvedrePactesPactes València

El Pacte Territorial per l’Ocupació del Camp de Morvedre exerceix d’amfitrió en la quarta sessió dels Projectes experimentals a la Província de València.

By 30/07/2022No Comments

Més de 100 assistents van participar en la sessió tant de manera presencial com per streaming.

Labora en el seu Pla Avalem Territori a través de la Universitat de València va celebrar la quarta jornada de Projectes Experimentals de la Província de València a l’auditori Mario Monreal de Sagunt. La sessió va reunir diferents integrants de Pactes Territorials per a debatre sobre la importància dels mateixos en el desenvolupament local i conéixer més de prop els projectes de la província de València.

El professor Jorge Hermosilla i el seu equip van organitzar la jornada. Hermosilla va exercir de mestre de cerimònies fent de moderador en les taules redones i introduint a cadascun dels participants de la jornada. La sessió es va iniciar amb María José Carrera, Regidora de Promoció econòmica i Industrial de Sagunt, destacant la gran importància dels Pactes Territorials per l’Ocupació i la petita empresa local davant la seua gran capacitat d’adaptació a les crisis i oportunitats de l’entorn.

Seguidament Sandra Mayordomo va realitzar una ponència sobre els Projectes Experimentals valencians, fent una valoració general de tots ells i les seues característiques. A continuació, va donar inici la taula redona on el Pacte Territorial del Camp de Morvedre i els seus veïns d’Horta Nord, Horta Sud i València van compartir les seues experiències, accions realitzades i reptes per a l’any 2022. La taula va ser un punt de trobada per a compartir experiències i debatre sobre la importància dels Pactes Territorials en el desenvolupament local.

La federació valenciana de municipis també va realitzar una intervenció valorant el seu treball amb els xicotets municipis de la província de València. Per a concloure la sessió Jorge Hermosilla com a representant Avalem Territori, Amparo Gascó del Servei territorial de foment i ocupació de Labora i Darío Moreno alcalde de Sagunt i president del Pacte Territorial per l’Ocupació del Camp de Morvedre van fer les seues conclusions sobre la jornada.

Moreno va destacar durant la clausura de l’acte la importància dels Pactes territorials per l’ocupació per a conéixer la realitat més pròxima als municipis i que a partir d’ells es poden desenvolupar actuacions necessàries per a fomentar l’ocupació.

Al llarg del matí van participar en la sessió al voltant de 100 assistents repartits tant presencialment com en línia.

Leave a Reply