ActualitatPacte Territorial per l'Ocupació de la Ciutat d'AlacantPactesPactes Alacant

Més de 130 persones ateses en els dos primers mesos del programa Impulsalicante Barris i Pedanies

By 30/07/2022No Comments

El passat 2 de maig va arrancar la quarta fase del projecte experimental del Pacte per l’Ocupació de la ciutat d’Alacant, “Impulsalicante Barris i Pedanies”. Un programa que al llarg tot un any, fins al 30 d’abril de 2023, acostarà els serveis d’orientació per a la cerca d’ocupació i d’assessorament a persones emprenedores que vulguen posar en marxa un negoci als barris i pedanies més allunyats dels centres de l’Agència Local.

Un equip, format per tres professionals expertes en orientació laboral i emprenedoria, assessorarà les persones interessades en algun dels centres comunitaris que l’Ajuntament d’Alacant té a la seua disposició en els barris de Ciutat Jardí, Tómbola, Divina Pastora, Sant Blas, Sant Agustí, Villafranqueza, Babel, Ciutat d’Asis, Florida, Sant Gabriel, Urbanova i Cementeri, a més de les partides del Rebolledo, Moralet, Verdegás, Bacarot , Fontcalent i Pla de la Vallonga; un àmbit territorial que compta amb una població pròxima als 105.000 habitants.

La primera fase del programa es va iniciar el desembre de 2019. Des de llavors més de 1.000 persones s’han beneficiat d’aquest servei que té per objectiu descentralitzar i vertebrar l’atenció en la mateixa zona de residència, a més de promoure el creixement econòmic sostingut i inclusiu que afavorisca una ocupació digna i permeta la inserció laboral dels residents de la zona en situació de major vulnerabilitat.

Són sis els centres de la ciutat en els quals el personal tècnic del Pacte prestarà, segons un calendari de visites establit, orientació i acompanyament en la cerca activa d’ocupació, informació sobre activitats formatives, assessorament per a l’emprenedoria i serveis específics per a empreses, com són la gestió d’ofertes d’ocupació, assessorament en matèria de formació empresarial i accés a subvencions, a més de facilitar l’accés a altres serveis de l’Agència.

Durant aquests dos mesos d’activitat, 131 persones han sigut informades sobre el programa, s’han atés 74 persones que han rebut orientació per a la cerca d’ocupació i han iniciat un Itinerari Personalitzat d’Inserció. A més, 22 d’elles han sigut derivades a diverses ofertes d’ocupació.

Per a poder accedir a aquest servei és necessari sol·licitar cita prèvia a través dels telèfons 965 98 05 42 i 965 14 57 00, en horari de matí, o bé a través del correu electrònic empleoyformacion@alicante.es

Centres d’Atenció Dies i horari
Centre Social 3: Felicidad Sánchez. Avenida de Alcalde Lorenzo Carbonell, 58.  Dilluns i divendres 9h. a 14h.

 

C.M.S.: La Casita. Vial de los Cipreses, 59.  Dimarts 9h. a 14h
Centre Social: Isla de Cuba. Calle Isla de Cuba, 40.  Dilluns i dijous 9h. a 14h.
Junta Distrito, nº5. Calle del Colegio, 1.  Dijous 9h. a 14h.
Biblioteca Villafranqueza. Calle de Castelar, 42.  Divendres 9h. a 14h.
Centro de Formación de la Agencia Local. Avenida Dr. Jiménez Díaz, 27.  Dijous 12h. a 14h.
 

Leave a Reply