ActualitatPacte territorial per l'ocupació de la Plana BaixaPactesPactes Castelló

El Pacte Territorial per l’Ocupació de la Plana Baixa celebra un acte inaugural dels vestigis bèl·lics recuperats a Alfondeguilla

By 15/12/2021No Comments

Dins de l’eix de Turisme, sota la marca turística “Castelló Sud” i amb l’objectiu de vertebrar el territori, s’impulsa el desenvolupament d’un producte turístic vinculat al patrimoni bèl·lic de la Guerra Civil, present en els deu municipis que conformen el Pacte.

El patrimoni bèl·lic de la Guerra Civil Espanyola és un element comú a tots els municipis que formen el Pacte Territorial per l’Ocupació de la Plana Baixa. És un bé que ens uneix entre municipis, un senyal d’identitat del nostre paisatge cultural i la nostra memòria històrica.

El Turisme representa un dels eixos fonamentals del desenvolupament del territori, per això des del Consorci gestor del Pacte, la Comissió formada pels tècnics de turisme ha treballat per a fomentar la posada en valor del patrimoni bèl·lic de Castelló Sud. Aquestes accions s’emmarquen dins del Pla de Dinamització i Governança Turística 2021; cofinançat a parts iguals per Turisme Comunitat Valenciana, Patronat Provincial de Turisme de Castelló i el propi Pacte Territorial per l’Ocupació de la Plana Baixa.

Enguany s’han recuperat vestigis en els municipis d’Alfondeguilla, La Llosa i Moncofa. En el cas d’Alfondeguilla, una trinxera i un observatori pertanyent a les posicions republicanes del Bovalar, situat en el cim de la muntanya a més de 500 m s.n.m.

Per tractar-se d’un enclavament no accessible per a totes les persones s’ha organitzat una presentació per part de Francisco José Albelda, a càrrec del projecte arqueològic, per a donar a conéixer als veïns d’Alfondeguilla els treballs de recuperació i posada en valor dels vestigis del Bovalar, on a més els assistents han pogut conéixer el context en el qual es va desenvolupar la Guerra Civil a Alfondeguilla.

Aquest acte ha sigut possible gràcies al programa Avalem Territori de LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació i al Ministeri de Treball i Economia Social.

Leave a Reply