ActualitatPacte per a l'Ocupació en la ciutat de ValènciaPactesPactes València

La Plaça de l’Ajuntament s’ompli de talent i innovació local amb la tercera edició del VLC Startup Market

By 15/12/2021No Comments

La Plaça de l’Ajuntament ha acollit aquest cap de setmana la tercera edició del VLC Startup Market, un esdeveniment impulsat per l’Ajuntament de València, a través de València Activa i VIT Emprén, on el talent valencià, la innovació, la tecnologia, l’emprenedoria i la visibilització de la dona en les disciplines STEM han sigut protagonistes.

En la jornada de clausura aquest esdeveniment ha rebut la visita de la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, que va estar acompanyada per la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, i la responsable de l’Àrea de Desenvolupament Innovador, Pilar Bernabé.

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, va aprofitar la seua visita per a conéixer l’ecosistema d’innovació i emprenedoria local i va assegurar que “amb el VLC Startup Market han succeït dues coses imprescindibles: s’ha visibilitzat el talent investigador i innovador, visibilitzant especialment a les dones que investiguen i innoven i, a més, ha succeït alguna cosa que també és fonamental, amb aquest esdeveniment aquest cap de setmana en la plaça s’ha produït una connexió entra la ciència i la tecnologia i la societat”.

Per part seua, la responsable de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, va explicar que “amb el VLC Startup Market hem portat la tecnologia de les startups valencianes a la Plaça de l’Ajuntament. Això és una immersió total en tecnologia i en ciència per a tota la família. Hui en aquesta plaça el talent valencià brilla més que mai”.

Durant les dos jornades en les quals es va celebrar l’esdeveniment, milers de valencians i valencianes es van acostar a la Plaça de l’Ajuntament per a prendre el pols de l’ecosistema emprenedor i innovador de la ciutat i conéixer alguns dels projectes més capdavanters desenvolupats per equips locals.

Enguany es va implementar un punt d’informació interactiu, desenvolupat per l’equip de Quasar Dynamics, exemple del talent i referent en el camp de la innovació tecnològica valenciana, on es va poder conéixer a través de la realitat immersiva tots els detalls del VLC Startup Market.

A més, una altra de les novetats d’aquesta edició va ser l’àrea de visibilització de #Donestem, un monument amb el qual es va posar en valor la trajectòria de dones referents en disciplines STEM i amb el qual es va conscienciar sobre la necessitat d’implementar polítiques per a atallar les bretxes digitals i de gènere.

Així mateix, en aquesta edició els més menuts van participar en tallers infantils, que els van connectar amb la innovació. “Esdeveniments com aquest també són importants perquè amb ells podem despertar també l’interés per la tecnologia i la ciència entre els xiquets i les xiquetes perquè ells són el futur, per això també hi ha hagut espais per a l’oci per als més menuts, amb tallers, experiments i concursos per a fomentar la iniciativa emprenedora i fomentar l’interés per les disciplines STEM des de la infància”, va matisar la regidora d’emprenedoria i innovació econòmica, Pilar Bernabé.

Sens dubte, el Tech Corner va ser l’epicentre del VLC Startup Market, un espai que va reunir una quinzena de projectes capdavanters desenvolupats per equips locals relacionats amb la digitalització, la tecnologia 5G o la robòtica. “Aquest espai ha sigut fonamental perquè la ciutadania s’aproxime sense barreres a la tecnologia i puga entendre la innovació d’una manera pròxima”, va concretar la regidora.

Igual protagonisme van tindre les 50 startups de la ciutat que van participar en l’àrea market, on van donar a conéixer els seus productes i serveis amb un estand propi situat en una àrea expositiva. “Es tracta d’una acció de visibilització clau per als projectes locals, que s’han pogut presentar en un dels espais més concorreguts de la ciutat, fent gala del talent de la ciutat”, va explicar la regidora Bernabé.

Per primera vegada, Co-Crea-Et, l’espai d’emprenedoria social basada en processos de co-creació impulsat per València Activa, va tindre una àrea expositiva independent, en la qual 10 projectes incubats en aquest espai van exposar els seus productes i serveis.

Un altre any més en la zona destinada a l’ecosistema, van participar agents de l’ecosistema emprenedor i d’innovació valencià, que van interactuar amb la ciutadania i les startups, donant a conéixer amb pitches i tallers les activitats que desenvolupen per a fer de València una ciutat de referència en matèria d’innovació i tecnologia.

També els i les visitants han pogut gaudir dels últims videojocs i equips de la mà d’Encom Games i Dreamhack Spain en l’àrea gaming i divertir-se amb en la Fortnite Danse.

Leave a Reply