ActualitatAcord territorial en matèria d'ocupació i desenvolupament local de la Mancomunitat de l'Interior Terra del ViPactesPactes València

ADAPT@+T 21 entregarà els diplomes de la II edició del “Curs de Guies Acompanyants Terra Boval”

By 15/12/2021No Comments

Abans d’acabar l’any s’entregaran els diplomes als alumnes que aquest 2021 han realitzat la II Edició del “Curs de Guies Acompanyants Terra Boval” procedents dels diferents municipis de la comarca tant en situació de desocupació, com amb interés a millorar la seua situació i perspectives professionals. En aquesta edició van completar la seua formació tretze dones i dos homes, procedents de Chera, Requena, Utiel, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel.

El “Curs de Guies Acompanyants Terra Boval” és una proposta formativa elaborada pel projecte experimental d’Ocupació ADAPT@+T que va nàixer el passat 2020 per a proporcionar personal format a empreses del sector turístic, tant públic com privat, i així poder donar a conéixer el ric i desconegut valor de Terra Boval. En menys d’un any s’ha consolidat com una manera de fomentar l’ocupació o l’emprenedoria alhora que ajuda al coneixement dels recursos turístics de naturalesa, patrimoni, cultura del vi i enoturisme. L’alumnat format en la primera edició del curs va accedir o va millorar la seua posició en el mercat laboral dins del sector turístic: un 10% van emprendre, destacant la creació d’una empresa de serveis turístics complementaris, un 30% van millorar de posició en el seu lloc de treball i un 55% van trobar ocupació en el sector o han canviat de treball millorant la seua posició laboral. La Mancomunitat de l’Interior “Terra del Vi” en finalitzar la primera edició del curs va constituir una borsa de treball i els ocupadors han valorat positivament tant l’acció formativa com la creació de la borsa, perquè els ha permés disposar de personal preparat per a cobrir les seues necessitats.

Aquest curs dissenyat des del projecte experimental d’ocupació ha proporcionat no sols una formació i certificació d’especialització en recursos comarcals per a emprendre, treballar, afermar o millorar la seua posició laboral, sinó que ha ajudat a descobrir els valors del territori i contribuir a la seua transmissió, dins i fora de Terra Boval.

ADAPT@+T 21 és un projecte experimental d’ocupació emmarcada en els programes AVALEM TERRITORI i del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA), que persegueix els objectius fixats pel Pacte Territorial per l’Ocupació i el Desenvolupament Local, signant per la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi al costat dels nou municipis de la comarca: Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Chera, Fuenterrobles, Requena, Sinarcas, Utiel, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel.

Leave a Reply