ActualitatAcord territorial d'ocupació a la Comunitat Valenciana Terme Municipal d'ElxPactesPactes Alacant

La creació de l’espai virtual per a la promoció de l’ocupació, la formació i l’emprenedoria entra en la seua fase decisiva

By 15/12/2021No Comments

El futur Espai Virtual per a la promoció de l’ocupació, la formació i l’emprenedoria serà provat en un entorn virtual tancat pels alumnes del Centre Municipal de Formació, amb la finalitat de provar la usabilitat i recollir les seues impressions, tot això per a millorar el projecte abans de la seua posada en marxa definitiva.

En el marc de l’actual Acord Territorial en matèria d’Ocupació i Desenvolupament Local del terme municipal d’Elx es va posar en marxa en marxa al maig de 2021 el projecte denominat “Creació d’un espai virtual per a la promoció de l’ocupació, la formació i l’emprenedoria”, cofinançat per l’Ajuntament d’Elx i LABORA SERVEF.
Aquesta actuació forma part dels projectes experimentals desenvolupats en l’àmbit de la iniciativa Avalem Territori, impulsada per LABORA SERVEF. En aquesta iniciativa participen nombroses entitats de la Comunitat Valenciana, així com la Universitat de València, la Universitat d’Alacant i la Universitat Jaume I de Castelló.

El projecte experimental que està sent implementat té com una de les seues fites principals la creació d’una pàgina web, a través de la qual es podrà tindre accés a diverses eines en línia en matèria de cerca d’ocupació, formació i emprenedoria.
El pròxim dia 30 de novembre, en el Centre Municipal de Formació, es procedirà a la posada en escena de la primera versió de l’Espai Virtual, entre els alumnes i alumnes del Taller d’Ocupació Elx XIV, els quals podran interactuar i fer pràctiques de manera realista amb les eines en línia esmentades. Per a això s’utilitzaran les instal·lacions de l’Aula d’Informàtica del propi centre.

En pròximes dates tindran l’oportunitat de realitzar aquestes activitats els alumnes de l’Escola d’Ocupació Et Formem Elx III.

Es tracta d’una actuació l’objectiu de la qual és comprovar el funcionament de la web i les seues eines de manera realista, així com recollir les impressions dels usuaris, tot això amb vista a la seua posada en funcionament per al públic en general durant el primer trimestre de 2022.

La web està sent desenvolupada segons tres apartats principals: ocupació, formació i emprenedoria. Cadascun d’ells comptarà amb animació, vídeos incorporats a la plataforma i material documental actualitzat. L’objectiu és proporcionar un aprenentatge visual i proactiu en un entorn en línia amigable i senzill d’utilitzar. A més, comptarà amb un assistent animat que acompanyarà i guiarà als usuaris.

Les seccions de la web que estan en funcionament a l’entorn de prova són les següents:

– espai dedicat a persones demandants d’ocupació;

– eines bàsiques necessàries per a la cerca d’ocupació: elaboració del currículum, realització d’entrevistes de treball, compte de correu electrònic professional;

– presentació del contingut didàctic de la web en matèria d’ocupació.

A la web també s’incorporarà un mapa de recursos del terme municipal en matèria d’ocupació, formació i emprenedoria. En aquest mapa apareixeran enllaços a les pàgines web dels principals agents econòmics i socials del territori.

La web permetrà conéixer eines útils per a la cerca d’ocupació, així com aprendre a utilitzar-les de manera didàctica i estructurada en fases.

Existirà una eina en línia perquè la persona interessada puga generar el seu currículum en format PDF, amb diferents versions en funció dels perfils professionals i formatius dels usuaris. S’indicaran els blocs de contingut mínims que ha de tindre un currículum i s’aconsellarà sobre la millor manera d’introduir les dades.

Una altra eina en línia permetrà la redacció de correus electrònics dirigits a empreses, amb la finalitat de postular-se de la millor manera possible com a candidat a una oferta de treball.

Durant el mes de desembre es desenvoluparan diverses eines en línia per al foment de l’emprenedoria, incloent material documental i possibilitat de realitzar simulacions en entorn digital.

La creació d’aquest espai virtual generarà importants sinergies en la labor exercida des de la Regidoria de Promoció Econòmica, Desenvolupament Turístic i Ocupació, ja que els usuaris si així ho consideren oportú podran ser receptors dels serveis oferits tant per l’Agència Municipal de Col·locació, com per Elx Emprén i el Departament d’Ocupació i Formació.

Leave a Reply