ActualitatPacte Territorial per l'Ocupació i desenvolupament Local del Camp de MorvedrePactesPactes València

El Pacte territorial d’ocupació i desenvolupament local del Camp de Morvedre rep de nou la subvenció EMPACE 2021 i fa balanç de l’anterior projecte

By 17/05/2021No Comments

Més de 500 participants de tota la comarca han participat a les píndoles formatives realitzades dins del projecte experimental Activa’t 2020.

El projecte experimental Activa’t 2020 ha finalitzat el passat 31 de març amb molt bons resultats. Les píndoles formatives realitzades online han sigut un total de 14 formacions de curta durada dividides, per un costat, en la recerca de feina per a la ciutadania, i per altre a la digitalització de negocis locals i ciutadans. En total s’han realitzat un total de 54 sessions i han participat més de 500 participants de tota la comarca.

Les píndoles, enfocades a la recerca de feina, s’han focalitzat en sectors de població amb risc d’exclusió social, tenint una gran participació d’estudiants que es preparen per a la seua eixida professional i dones parades de llarga duració de mitjana edat que busquen reincorporar-se al món laboral. Els participants han destacat que han rebut informació de qualitat i consells que els permeten realitzar la tasca de buscar feina en millors condicions. S’ha treballat en la realització de currículums vitae, cartes de presentacions, recerca de feina tradicional i online, preparació d’entrevista laboral, etc. Els participants han contat amb sessions personals amb els tècnics especialistes on han pogut orientar i preparar la recerca d’ocupació per a tindre un major èxit en el seu propòsit.

També han sigut molt ben valorades les píndoles d’eines digitals com Bizum, Whatsapp Web o Introducció a la signatura digital on els ciutadans han pogut millorar les seues capacitats tecnològiques tan necessàries en els temps que vivim. Els participants d’aquestes formacions són joves estudiants i homes i dones de mitjana edat. Valoren sobretot el contingut pràctic que aprenen, molt útil per al seu dia a dia.

Per últim, s’han realitzat píndoles de digitalització per als sectors que estan patint les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària com són l’hostaleria, el menut comerç i el turisme. Per a aquests negocis s’han oferit formacions relacionades amb Marketing Digital, Instagram per a Hosteleria o Creació de codis QR. Els participants destaquen que són formacions útils i realment aplicables als seus negocis, i valoren el posterior servei de tutories i ajuda d’implementació de les eines apreses per al seu negoci.

El Pacte territorial d’ocupació del Camp de Morvedre ja compta amb la subvenció EMPACE corresponent al any 2021 i continuarà desenvolupant el projecte Activa’t 2021 seguint amb píndoles online relacionades amb digitalització de la ciutadania, foment dels negocis locals i recerca d’ocupació. Com a novetat també es treballarà per a fomentar el turisme comarcal amb noves iniciatives com la Ruta de la tapa. L’equip tècnic ja treballa en la nova oferta de píndoles per a aquest nou any buscant la màxima participació i difusió d’aquest projecte en tota la ciutadania de la comarca.

Leave a Reply