Acord territorial per l'Ocupació Camp de TúriaActualitatPactesPactes València

La Taula de Formació i ocupació reuneix més de 40 persones i acorda deu compromisos

By 17/05/2021No Comments

La Mancomunitat Camp de Túria va celebrar el passat 9 de març la primera Taula de Formació i Ocupació al Camp de Túria. Una trobada que ha comptat amb la participació de més de 40 persones expertes en la matèria.

La cita ha sigut inaugurada per la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda, i en la mateixa també ha participat la delegada d’àrea d’Educació i Joventut de l’ens supramunicipal, Marta Retamosa. La Taula ha sigut dirigida per la directora del departament de Promoció Econòmica i Ocupació, Chelo Herráez.
“Hem de ser capaços de conjuminar esforços que redunden en una oferta educativa adequada a les necessitats del mercat laboral. Les generacions que venen no ens perdonarien que no adequàrem l’oferta a la demanda. Tenim l’obligació de comprometre’ns a millorar els serveis que prestem a la ciutadania”, ha indicat Celda.

L’acte, que s’ha celebrat de manera telemàtica per a respectar amb tots els protocols establits per a combatre la propagació de la COVID-19, ha comptat amb la intervenció de les persones representants de Labora, de la Conselleria d’Educació, de la Conselleria d’Agricultura, del CEFIRE (Centre de Formació, Innovació i Recursos per al Professorat), del Centre de Formació de Paterna, dels ESPAIS Labora de la comarca, dels Instituts de Camp de Túria, de Soldaval, del Centre de Formació i Tecnologia Futuria, de les EPA de la comarca, dels sindicats CCOO i UGT, de la Universitat de València, de la Fundació Laboral de la Construcció, de l’Associació d’Empresaris de la Reva (Asocreva) i Fepeval, de l’Institut d’Estudis Comarcals, de l’Associació de Treballadors Autònoms de la Comunitat Valenciana (LLIGA), del comerç, i dels agents d’ocupació i desenvolupament local dels ajuntaments de Camp de Túria.

Després d’escoltar les intervencions de cadascuna de les persones representants s’ha acordat una sèrie de compromisos per a posar en marxa i ajudar a que la formació responga a les necessitats tant de les empreses com de les persones desocupades. Així s’ha decidit constituir un grup de treball per a casar l’oferta de formació amb la demanda d’ocupació que estarà compost pels IES, prospectors de la comarca, centres de formació i representants de l’empresa.

A més es constituirà un grup de treball per a realitzar un Mapa de Recursos actualitzat. S’ha proposat també crear un butlletí de formació per a difondre accions formatives i pràctiques en empreses, entre altres assumptes.

Sol·licitar una reunió entre Labora i els centres de formació per a tractar els temes relacionats amb els Certificats de Professionalitat així com difondre l’Estratègia Territorial d’Ocupació alienada amb les línies de treball de formació.

Altra de les mesures que ha aconseguit el consens dels presents és la de la formació en agricultura, economia social i perspectiva de gènere.

Leave a Reply