ActualitatPacte Territorial per l'Ocupació i desenvolupament Local del Camp de MorvedrePactesPactes València

El Pacte Territorial del Camp de Morvedre col·labora activament en les II Jornades Tècniques Agrícoles de la ciutat de Sagunt

By 12/05/2023No Comments

Les xarrades tècniques agrícoles es realitzen en el Consell Agrari de Sagunt i es preparen amb la col·laboració del Col·legi d’Enginyers Agrònoms del Llevant. Les Jornades tracten temes com l’agricultura ecològica o la digitalització del sector i es van poder seguir tant presencialment com en línia.

El Consell Local Agrari de Sagunt, en col·laboració amb el Pacte per l’Ocupació del Camp de Morvedre, i amb el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Llevant, la Comunitat de Regants de Sagunt i Ascosa Ava Sagunt, impulsa les “II Jornades Tècniques Agràries” que s’han celebrat el 15 de febrer i el 23 de març. Les xarrades es realitzen en la seu del Consell Agrari de Sagunt i es poden seguir a través del canal de l’Ajuntament de Sagunt per Youtube.

Per a l’ocasió s’han dissenyat dues jornades de caràcter divulgatiu on un especialista en agricultura aprofundeix sobre la temàtica a tractar en cada jornada i exemplifica amb casos reals; a més també s’han compartit experiències amb el públic. Les jornades han comptat amb un café per a intercanviar impressions i crear noves sinergies entre els participants.

La primera jornada es va celebrar el 15 de febrer i sota el títol “Digitalització i innovació per a una agricultura sostenible i rendible” es va parlar sobre les noves tecnologies aplicades a l’agricultura i la seua ajuda a millorar la seua rendibilitat de cultius sostenibles. La sessió va ser impartida per Jorge García de Opazo, enginyer agrònom orientat al món de l’agricultura digital i xarxes socials. Jorge és un dels comunicadors digitals agroalimentaris més coneguts en xarxes socials i forma part de l’equip professional de l’empresa Integral Media.

El 23 de març es va celebrar la sessió formativa sobre “Agricultura ecològica. Producció i comercialització”. En ella es va abordar l’augment d’interés per l’agricultura ecològica i es van oferir fórmules pràctiques perquè, de manera fàcil i ràpida, es puga aconseguir una producció ecològica rendible mitjançant els precisos canals de comercialització. En aquesta ocasió es va comptar amb la presència de Guadalupe Martín Pardo, enginyera agrònoma, CEO de Lalalá Branda, empresa experta en màrqueting agroalimentari, i amb José Devesa Tarín, enginyer agrònom amb més de 20 anys d’experiència en màrqueting i venda consultiva de serveis en diferents àmbits relacionats amb la professió com el paisatgisme, enginyeria del reg i medi ambient.

Totes dues sessions van comptar amb més de 30 participants que es trobaven presencialment en la seu del Consell Agrari i 10 persones que es van connectar al streaming.

Leave a Reply