ActualitatAcord territorial d'ocupació a la Comunitat Valenciana Terme Municipal d'ElxPactesPactes Alacant

Nou programa “EMPACE” de foment de l’Acord Territorial d’Elx en matèria d’Ocupació i desenvolupament local

By 12/05/2023No Comments

L’Ajuntament d’Elx iniciarà en el primer semestre de 2023 el programa denominat “Disseny d’eines per a l’aprenentatge en xarxa en matèria d’ocupació, formació i emprenedoria”, finalitzant a l’abril de 2024.

Aquest programa s’emmarca en el Pla Avalem Territori de la Generalitat Valenciana, estant cofinançat per LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació i el propi Ajuntament d’Elx.

Avalem Territori és una estratègia impulsada per LABORA, en col·laboració amb el Ministeri de Treball i Economia Social, les universitats i les entitats locals de la Comunitat Valenciana. El seu objectiu és la implementació de polítiques actives en matèria d’ocupació, adaptant-les a les característiques i singularitats de cada territori.

El programa “Disseny d’eines per a l’aprenentatge en xarxa en matèria d’ocupació, formació i emprenedoria”, té com a objectiu donar resposta a les necessitats del terme municipal d’Elx en matèria d’ocupació, formació i foment de l’emprenedoria. Per a això, s’utilitzaran les possibilitats que ofereixen les tecnologies vinculades a l’ús d’Internet i la intel·ligència artificial.

Es proposa desenvolupar un conjunt d’eines informàtiques que permeten l’aprenentatge en línia de manera interactiva, aplicant les possibilitats de les tècniques de e-learning, m-learning i microlearning, aprenentatge en xarxa i mecànica de jocs.

Així mateix, es crearan diversos simuladors que podran ser utilitzats pels usuaris/as en la seua pràctica laboral i professional.

Les eines i simuladors de nova creació seran accessibles a través de les webs www.elcheorienta.es i www.elxorienta.es, en les quals els usuaris poden trobar informació útil i actualitzada en matèria d’ocupació, formació i emprenedoria, sempre des d’una perspectiva pràctica.

En aquest sentit, cal aprofitar les sinergies provinents dels anteriors projectes EMPACE: “Creació d’un espai virtual per a l’ocupació, la formació i l’emprenedoria” i “Sistemes d’intel·ligència artificial aplicats a l’aprenentatge en matèria d’ocupació, formació i emprenedoria”.

El nou programa EMPACE es compon de tres línies bàsiques d’actuació:

– Línia 1. Desenvolupament d’aquestes eines informàtiques, adaptant el seu funcionament al nivell formatiu i a la corba d’aprenentatge de cada usuari.

– Línia 2. Connexió entre les necessitats expressades per empresaris, treballadors i agents socials i econòmics signants de l’Acord Territorial, tant formatives com laborals, fomentant la cultura emprenedora i la intermediació laboral mitjançant aquestes eines en línia.

– Línia 3. Especial atenció a les necessitats formatives i laborals de la joventut de la ciutat d’Elx. Per a això, es proposa difondre les eines creades entre les institucions educatives de la ciutat d’Elx, dirigint-se tant a estudiants com al professorat, especialment de “formació i orientació laboral”.

Aquestes actuacions són coherents amb els objectius establits en l’Agenda 2030 de l’ONU i els objectius de desenvolupament sostenible, el Projecte Europa 2030, el Programa Europa Digital 2021-2027 de la Comissió Europea, el Pla d’acció per a la transformació del model econòmic valencià 2027 i el Pla Elx2030 de l’Ajuntament d’Elx

El Pla Elx2030 té com a objectiu adaptar al municipi d’Elx el Projecte Europa 2030 i l’Agenda 2030 de l’ONU.

Leave a Reply