ActualitatAcord territorial per a l'Ocupació i el desenvolupament local de la comarca de la SaforPactesPactes València

El Pacte Territorial de la comarca de la Safor ha iniciat un nou projecte: Connecta Talent

By 14/07/2023No Comments

El Pacte Territorial de la comarca de la Safor ha iniciat el 23 de maig de 2023 un nou projecte: Connecta Talent, amb l’objectiu de consolidar un ecosistema sòlid, inclusiu, sostenible i competitiu on s’utilitzen els recursos territorials de la comarca de la Safor per a aflorar el talent tecnològic i innovador.

L’actuació principal consisteix en el desenvolupament d’un Dispositiu d’Accés al Talent, un programa intensiu i personalitzat dirigit a afavorir la ocupabilitat de les persones desocupades a la comarca de la Safor.

Per a això, el personal tècnic ja ha creat un model de treball sistematitzat però flexible, on es combina la formació en competències amb l’ús de metodologies i eines innovadores utilitzades en els processos de selecció actuals de personal i que permeten valorar les competències i experiència de la persona candidata per a una empresa.

Una de les línies estratègiques més destacades del projecte serà la possibilitat de realitzar pràctiques prelaborals en empreses de la comarca, on els participants puguen implementar els coneixements adquirits durant la formació en un entorn real de treball.

L’equip de treball es troba actualment en la fase de difusió del programa i ja s’ha desenvolupat una landing page on trobar tota la informació sobre xarrades, esdeveniments i formacions dissenyades per a impulsar el talent. D’altra banda, durant els mesos de juny i juliol es duran a terme els primers Dispositius d’Accés al Talent orientats a millorar l’ocupabilitat i potenciar les competències tecnològiques en l’accés al mercat de treball.

A més, cal assenyalar que Connecta Talent constitueix una nova oportunitat per a fomentar i impulsar el desenvolupament econòmic i social de la comarca i l’avanç cap a una societat del coneixement integradora i en igualtat d’oportunitats.
Recordem que aquest projecte es desenvolupa a través d’un Pacte entre la Mancomunitat de Municipis de la Safor, com a representant de tots els municipis de la comarca, Ajuntament de Gandia, Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor –FAES, UGT-PV Intercomarcal Ribera-Safor-Vall d’Albaida-Costa-Canal de Navarrés, CCOO-PV La Ribera, la Safor i la Generalitat Valenciana a través de LABORA.

Leave a Reply