ActualitatPacte Territorial per l’Ocupació Alt MaestratPactesPactes Castelló

Es constitueix l’EMPACE 2023 de l’Alt Maestrat Acord Territorial per al Desenvolupament per a l’Ocupació Alt Maestrat 2023

By 14/07/2023No Comments

L’acord el constitueixen set pobles (Albocàsser, Benassal, Catí, Culla, la Serratella, Vilar de Canes, la Torre d’en Besora), i és liderat per l’Associació Intermunicipal de l’Alt Maestrat.

L’EMPACE 2023 està signat també per CCOO, UGT i la CEV. Compta amb el suport d’entitats no signants /assessores com són el GAL Altmaesports, la Universitat Jaume I; Institut Interuniversitari de desenvolupament local Iidl; Catedra Avant, UJI-GVA i Departament d’Economia de la Universitat Jaume I.

L’Alt Maestrat de Castelló té un nou acord territorial per al desenvolupament de l’Ocupació en el seu territori (Empace 2023-2025) constituït per set poblacions, els agents socials i l’assessoria del Gal Altmaesports i la Universitat Jaume I.

L’EMPACE 2023 es constitueix amb l’objectiu d’abordar la problemàtica de la desocupació i el desenvolupament local en els territoris d’Albocàsser, Benassal, Catí, Culla, la Serratella, Vilar de Canes i la Torre d’en Besora, seguint l’estratègia marcada pel programa Avalem Territori de la Conselleria d’economia sostenible, sectors productius, comerços i treball de la Generalitat Valenciana.

El pacte per l’Ocupació 2023-2025 està liderat en aquesta ocasió per l’Associació Intermunicipal de l’Alt Maestrat, i ve a ser una continuació del pacte per l’ocupació 2022 que va desenvolupar el projecte experimental de la creació d’una eina de marketplace per a la dinamització de l’activitat empresarial de la zona. En aquesta segona fase, després de l’anàlisi del diagnòstic del territori i del grau de digitalització de les empreses de l’Alt Maestrat, es crearà la plataforma en línia així com la seua estratègia de posicionament en línia. Per a això, l’Empace ha contractat tres persones: un coordinador i dos tècnics per al desenvolupament del projecte fomentant la contractació en el territori i la dinamització de la zona.

Leave a Reply