ActualitatAcord comarcal en matèria d'ocupació i desenvolupament local en la Marina AltaPactesPactes Alacant

ATNMA i CREAMA treballaran conjuntament en la creació de borses de treball per al sector nàutic a La Marina Alta

By 14/07/2023No Comments

 ATNMA (Associació de Turisme Nàutic de la Marina Alta) i CREAMA, a través del Punt Nàutic com a figura encarregada de la promoció del sector nàutic turístic i la revitalització del sector pesquer, inicien una col·laboració mitjançant amb la qual es gestionaran borses d’ocupació en diferents localitats de costa amb l’objectiu de proveir a les empreses del sector d’una cartera de treballadors concorde als perfils demandats.

En els últims anys s’ha evidenciat el gran potencial ocupacional que representa la indústria nàutica en el nostre territori, sorgint una quantitat ingent d’oportunitats de creixement i desenvolupament vinculats a aquesta. És per això que, davant la proposta plantejada per ATNMA en col·laboració amb el Punt Nàutic, durant el mes de juny començarà a executar-se aquesta iniciativa en les localitats de Benissa, Calp, Moraira i Xàbia, on actualment CREAMA té les competències en matèria d’ocupació.

Aquesta nova línia de treball explotarà les sinergies existents entre totes dues entitats. D’una banda, ATNMA com a associació referent entre les empreses nàutiques de la Marina Alta, actuarà com a òrgan encarregat de la promoció de la iniciativa entre els seus associats i canalitzarà les demandes de treball cap a CREAMA. Mentre que, d’altra banda, les agències de col·locació de CREAMA seran les encarregades de gestionar les borses de treball, així com la publicació de les ofertes.

En resum, l’acord de col·laboració entre ATNMA i CREAMA tindrà un impacte positiu tant en les empreses associades com de cara a la ciutadania, afavorint l’ocupació de llocs de treball en un sector amb un gran potencial en el nostre territori.

El Punt Nàutic és un projecte de pacte’MA i CREAMA, com a secretaria tècnica del Pacte, i es desenvolupa dins del programa Avalem Territori, subvencionat per LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social.

Leave a Reply