PactesPacte territorial per a l’Ocupació en la RiberaPactes València

El PATER celebra “La Ribera i Europa” a Cullera

By 14/07/2023No Comments

Amb motiu de la celebració del dia d’Europa, el PATER va organitzar el 9 de maig una jornada dedicada al foment i a les oportunitats de finançament amb fons europeus per a la dinamització socioeconòmica sostenible de la comarca.

Enguany, el 9 de maig, Dia d’Europa, coincideix amb l’Any Europeu de les Competències. Europa s’ha proposat un ambiciós objectiu: impulsar la formació contínua i la capacitació adequada en totes les esferes de la societat, des de les institucions fins a les empreses. La meta és garantir la convergència entre l’oferta i la demanda de treballadors en una societat en constant evolució i altament tecnològica.

Sota aquest escenari el passat 9 de maig el PATER va organitzar la jornada de La Ribera i Europa en l’Auditori Municipal de Cullera a la Ribera Baixa. A l’esdeveniment van acudir més de 70 persones en una trobada que va servir per a millorar i fomentar el creixement sostenible, major innovació, i millorar de la competitivitat de les persones i empreses gràcies als programes europeus.

La finalitat de la jornada La Ribera i Europa va ser donar a conéixer i fomentar les oportunitats de finançament i mesures de participació de l’administració pública, empreses i joves en programes i fons Next Generation de la Unió Europea, com a eina d’estímul de dinamització i prosperitat en el territori.

A l’acte van assistir Jordi Mayor, alcalde de Cullera; Oscar Navarro, President del Consorci de la Ribera i PATER (Pacte Territorial per a l’Ocupació); Antoni Such, Direcció general de sector públic i patrimoni; Belén Rodríguez Rubio, Cap de secció d’Assessorament a Municipis en projectes Europeus de la Diputació de València, Raül Roselló, Secretari comarcal d’UGT (la Ribera-Safor); i diversos tècnics municipals. Així mateix, van participar en l’esdeveniment els ADL dels diferents municipis, empreses, associacions empresarials i públic en general.

Es van tractar diversos punts de l’any europeu de les capacitats: iniciatives i programes de millora de les competències d’empreses i persones desocupades (joves en particular), per a millors oportunitats d’ocupació, treball decent i de qualitat. La millora de les competències per a persones adultes gràcies als projectes Erasmus +, així com afavorir la competitivitat turística en destí gràcies als fons Next Generation.

Aquest any Europeu de les Competències representa una oportunitat única perquè els individus, les empreses i les institucions treballen junts i construïsquen una Europa més competitiva, sostenible i inclusiva.

Leave a Reply