ActualitatAcord Territorial per l'ocupació de la Mancomunitat de l'Alt Palancia i la seua àrea d'influènciaPactesPactes Castelló

El Pacte per l’Ocupació forma a l’alumnat de l’escola taller de Segorbe en tècniques per a millorar la inserció laboral

By 14/01/2024No Comments

El Pacte per l’Ocupació i el Desenvolupament Local de l’Alt Palància ha oferit un taller formatiu a l’alumnat de l’Escola d’Ocupació Et Formem de Segorbe que tenia com a finalitat l’aprenentatge d’habilitats i capacitats per a aconseguir la inserció en el mercat laboral. El taller, desenvolupat en l’Edifici Segóbriga, ha comptat amb la participació d’una vintena de persones, s’ha estructurat en dues jornades, amb un total de 12 hores de formació.
La tècnica d’orientació laboral del Pacte, Maite Edo, ha oferit continguts teoricopràctics dirigits a afavorir la inserció laboral, mitjançant el coneixement de tècniques i recursos que ajuden als alumnes a desplegar estratègies per a construir un projecte ocupacional viable en els seus contextos econòmics i productius, en aquest cas els relacionats amb el sector de la construcció.

En aquest sentit, l’alumnat ha pogut aprendre la situació i tendències del sector de la construcció, a desenvolupar estratègies personals pròpies per a la cerca de treball, això és, l’elaboració del curriculum vitae, la carta de presentació i l’entrevista de selecció, entre altres. A més dels principals accessos al mercat laboral, a escala nacional, autonòmica, provincial i comarcal. En el transcurs del taller, l’alumnat va realitzar la seua inscripció en les plataformes de Labora i el Portal d’Ocupació Comarcal (Portalemp).

L’alcaldessa de Segorbe, Mª Carmen Climent, ha visitat el taller. El programa mixt d’Ocupació-Formació Escoles d’Ocupació Et Formem està cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu Plus (FSE+) de la Comunitat Valenciana 2021-2027. Les especialitats dutes a terme en el Projecte Et Formem Segorbe 2022 han sigut dos: operacions auxiliars d’obra de paleta de fàbriques i cobertes; i operacions auxiliars d’acabats rígids i urbanització.

El taller d’ocupació d’obra de paleta s’ha dut a terme entre novembre de 2022 i octubre de 2023, i ha permés a l’alumnat obtindre els certificats professionals en operacions auxiliars d’obra de paleta de fàbriques i cobertes, i el de fàbriques d’obra de paleta.

Els participants han realitzat pràctiques al parc de Sopeña i en el paratge de Los 50 Caños, entre altres espais urbans. En l’àrea de Sopeña s’ha fet el desbrossament, neteja i adequació del terreny del pati interior del castell; s’ha reparat el paviment de la rampa i escales d’accés al castell; i s’ha arreglat l’escala i una rampa d’entrada a l’edifici i les graderies en la plaça de l’Estrela, a més de crear una nova escala junt aquesta instal·lació municipal. A més, s’han construït i reparat murs de contenció, així com creat xicotetes àrees de descans, nous bancs de pedra i s’ha col·locat mobiliari adequat al parc. A la zona de Los 50 Caños s’han reparat zones del paviment.

Leave a Reply