Iniciatives per al sector turístic, els emprenedors i el mateix equip reforcen el caràcter transversal de la formació d’aquest Projecte nascut dins del Pacte per l’Ocupació de la comarca.

El mes de setembre s’iniciava amb la formació dels tècnics del Projecte Adapt@+t en la microcredencial “Formació en mercat laboral i polítiques actives d’ocupació a escala local” de la Universitat de València. En ella, al llarg de 10 sessions en línia, s’han abordat temes sobre el mercat laboral valencià: aspectes legals d’ajudes i subvencions, modalitats de contracte, emprenedoria i bretxes social i de gènere; així com instruments utilitzats per a la difusió de tota la informació i temes d’actualitat com l’Economia Verda, la Digitalització en el territori i l’aplicació dels ODS en relació amb l’empresa i l’ocupació, en l’àmbit del desenvolupament local.

Per a finalitzar el curs, el passat 24 d’octubre, es va realitzar una “Jornada de debat de polítiques d’ocupació en el territori”, en la Facultat de Geografia de la UV, on els Pactes-Acords per l’Ocupació de la Comunitat Valenciana van compartir experiències i van reflexionar sobre el significat i balanç d’Avalem Territori-GVA en els diversos escenaris territorials. En aquesta Jornada va estar present la nostra comarca en la Mesa d’Innovació Territorial, explicant els resultats de la nostra Governança Participativa. Totes dues iniciatives han comptat amb la participació de les tres universitats: Universitat de València, Universitat d’Alacant i Universitat Jaume I de Castelló, que col·laboren amb LABORA-GVA en el Programa AVALEM TERRITORI.

Per al sector turístic, i en col·laboració amb el CdT València, es va realitzar els dies 20 i 21 de setembre el curs de “Astroturisme en TierraBobal”, a Sinarcas; i els dies 23 i 24 d’octubre el curs “Servei i tast de caves de Requena” en Sant Antoni, Requena. A més, des d’aquest mes de setembre s’està duent a terme l’itinerari per a la distinció de servicis turístics dins del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destí (SICTED).

Per als emprenedors es va celebrar a Caudete de las Fuentes el taller “Claus per a emprendre: la creativitat per a impulsar el teu negoci”, inclòs en el Programa EmprendeAventura Rural del CEEI, dirigit a persones emprenedores, en el qual es va abordar des del procés de posada en marxa d’un projecte empresarial, a la millora de les tècniques de gestió, sempre adaptant-se a l’especificitat de cada projecte.

Tot això reforça la formació com un dels eixos transversals d’Adapt@+t Projecte d’Ocupació, Emprenedoria, Economia social i Desenvolupament local de la nostra comarca.

Adapt@+t va nàixer dins del pla AVALEM TERRITORI i l’àmbit d’execució del mateix està circumscrit al territori de les dènou entitats signants de l’Acord Territorial en matèria d’Ocupació i Desenvolupament de la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi, totes elles pertanyents als nou municipis que componen la comarca: Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Chera, Fuenterrobles, Requena, Sinarcas, Utiel, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel.
Més informació: comunicacion@tierradelvino.es i 722 173 688

Leave a Reply