ActualitatPacte Local per l'Ocupació Castelló de la PlanaPactesPactes Castelló

CastellóCREA concedeix 7 subvencions a empreses d’economia social

By 14/01/2024No Comments

El Pacte Local per l’Ocupació impulsa la contractació de persones a l’atur

El Consell Rector del Consorci del Pacte Local per l’Ocupació de Castelló va aprovar per unanimitat la convocatòria per a la concessió de subvencions del programa d’ajudes de suport a l’economia social. Es tracta d’una línia d’ajudes de fins a 110.000 euros destinada a fomentar l’ocupació i la contractació en les entitats de l’economia social, com cooperatives, empreses d’inserció laboral, mutualitats, fundacions, associacions i centres especials d’ocupació, entre altres, situades a la ciutat de Castelló.

A través d’aquesta convocatòria, s’ha subvencionat la contractació laboral de persones desocupades o la incorporació de persones sòcies treballadores a les empreses d’economia social per un mínim de sis mesos. A més, aquesta línia d’ajuda compta amb pagament anticipat del 100% la qual cosa permet dotar de major liquiditat les empreses beneficiàries.

S’ha concedit el 100% del pressupost, és a dir, 110.000 euros, dels quals s’han beneficiat un total de 7 entitats. La quantia màxima de l’ajuda ha sigut de 18.000 euros per a les contractacions laborals de persones en risc d’exclusió social o amb diversitat funcional, de 16.000 euros si la persona incorporada és dona en situació de desocupació i 14.000 per a la resta de contractacions.

Entre les empreses beneficiàries destaca el tercer sector com l’àmbit més beneficiat de l’ajuda d’economia social, així com el suport a cooperatives. Entre les empreses de treball associat destaquen Transversal COOP que opera dins de l’acció comunitària, Casda-Associació Ciutadana contra la SIDA, Equip Electrónics ofereix servicis tecnològics dins del camp de la IoT, mentre que Yourcooptrans ofereix un model de transport cooperativista.

Leave a Reply