ActualitatPacte Territorial per a l’Ocupació Castelló NordPactesPactes Castelló

El Pacte per l’Ocupació Castelló Nord aprova el projecte d’actuacions 2023-2024

By 04/04/2023No Comments

Les actuacions incloses en el projecte han estat proposades per l’equip de treball i ajuntaments del Pacte, amb l’assessorament del IIDL-UJI i recomanacions dels agents socials

El projecte d’actuacions aprovat pels membres signants del Pacte es desenvoluparà en el període 2023-2024 i està estructurat en 10 Objectius Estratègics, cadascú amb les seves línies estratègiques i actuacions específiques.

Els objectius prioritaris es dirigeixen a l’ocupació, la formació i el turisme, cercant la cohesió i vertebració territorial, amb accions socioeconòmiques transversals. Ocupació i formació com a objectius prioritaris en els Pactes Territorials, i el turisme com a sector estratègic prioritari en el nostre Pacte. Un sector, el turístic, que pot revitalitzar l’economia i la societat dels seus municipis amb capacitat de generar treball tant de manera directa com indirecta; amb efecte multiplicador sobre la resta de les activitats que involucren els àmbits de l’agricultura, la ramaderia i la indústria agroalimentària principalment; posicionant-lo com a motor del mercat laboral, a més de protegir i valorar el patrimoni (cultural, natural, immaterial); i com a impulsor de la cohesió i equilibri territorial.

Paral·lelament hem de destacar la importància de la indústria agrícola i ramadera al nostre territori, destacant el cultiu d’oliveres, amb la producció de l’oli com a senya d’identitat, a més de la vessant diferencial que aporten les oliveres mil·lenàries, no només com a estructura agrícola, també com a atractiu turístic i marca territorial.

Per altra banda, les explotacions ramaderes són estructures familiars dedicades a les granges industrials, amb poc que aportar a l’ocupació i poca relació amb el turisme. En la indústria i construcció, ambdós sectors es troben en una posició més dèbil, amb poca repercussió econòmica i social.

Per tant, el projecte presenta les actuacions entorn d’aquests objectius, i estarà desenvolupat per dos tècnics, un de turisme i un d’orientació laboral i recursos humans, i una persona de suport, amb un treball basat en el desenvolupament local i l’economia circular i solidària, vertebrant i cohesionant el territori i la pertinença a un mateix grup no sols territorial, també econòmic i social.

Leave a Reply