ActualitatAcord Territorial pel Consell Econòmic i social comarcal Foia de Buñol-ChivaPactesPactes València

El Pacte Territorial d’Ocupació i Desenvolupament de la Foia és recolzat pels agents socioeconòmics

By 04/04/2023No Comments

Mancomunitat, UGT, CEV i LABORA recolzen i reforcen el pacte, a la vista dels resultats en la creació d’ocupació i la transformació econòmica.

Miguel Tórtola, president de l’entitat, crida a continuar fent comarca i posar l’interés comú en el centre de futurs projectes.

La Mancomunitat de la Foia Buñol-Chiva acaba de presentar el balanç de la seua setena edició de Projectes Experimentals en una reunió a la qual han assistit representants del sindicat UGT, la patronal CEV i LABORA.

Els projectes experimentals de l’Agència de Desenvolupament Comarcal han permés la tramitació d’expedients per valor d’1.560.996,14 € en 10 mesos. S’estima que l’àrea d’ocupació de la Mancomunitat ha proporcionat solucions per a crear 392 ocupacions directes i 768 indirectes a la comarca, de les quals 92 són femenines.
Una de les principals novetats del programa ha sigut la metodologia de treball utilitzada, aquesta s’oferirà a la Universitat Politècnica de Catalunya, a organismes com PTCE SUD AQUITAINE a França, Ikerconsulting European and Regional Innovació o a l’Institut Superior Tècnic de Portugal. Les aliances amb aquests organismes estaran relacionades amb la governança intel·ligent, transició industrial, emprenedoria i infraestructures socials.

Quant a les declaracions dels qui han participat cal destacar a Javier Maqueda, representant del sindicat UGT, destaca el salt qualitatiu a la comarca de la Foia, perquè aquest pacte ha irromput amb força entre els altres de la Comunitat Valenciana.

Labora subratlla la necessitat de continuar amb el fòrum de participació per a plantejar propostes per a aquest territori. Per la seua part Leonor Saiz, representant de la Confederació Empresarial Valenciana s’ha compromés a traslladar a les empreses la conveniència de concretar solucions amb els components del Pacte.

Carmen Soto, agent de desenvolupament comarcal, ha expressat que en un futur la Mancomunitat ha de formar part de concerts amb altres organismes si es vol avançar en una gestió àgil i moderna per a crear oportunitats.

Per a finalitzar, el president de l’entitat supramunicipal, Miguel Esteban Tórtola, s’ha mostrat satisfet amb aquest treball realitzat en equip i ja pensa en pròxims projectes en els quals la connectivitat dels municipis de la Foia serà clau: “Es demostra que quan els municipis sumem esforços, el benefici per a la nostra ciutadania es multiplica” ha afirmat.

Leave a Reply