ActualitatPacte Territorial per l'Ocupació de la Ciutat d'AlacantPactesPactes Alacant

El Pacte d’Alacant commemora el dia internacional de la dona 2023 amb una gala el dia 2 de març sota el lema “dones que comuniquen i emocionen”

By 04/04/2023No Comments

L’Escola de Talent Femení compleix sis anys des que va començar la seua marxa. Al llarg d’aquests anys ha generat programes formatius, trobades i esdeveniments, dissenyats específicament per a impulsar l’emprenedoria femenina, fomentar el desenvolupament del talent i les seues habilitats personals i professionals. Sis anys en què s’ha fomentat la visibilitat del lideratge i potenciat la innovació. A més, hem procurat dotar a les dones que han participat en les nostres activitats d’eines per a ajudar-les a aconseguir el seu projecte personal i professional.

Aquesta escola organitza cada any més de 40 activitats per les quals passen més de mig miler de dones interessades a desenvolupar nous projectes dirigits a l’ocupació o l’autoocupació accedint a formació en matèria com la creació de la marca personal, a enfortir les relacions professionals i l’atenció a clients, l’ús d’eines digitals, habilitats professionals i per a la vida, direcció d’equips i lideratge femení, màrqueting i innovació, entre altres.

L’Agència Local a través de la seua Escola de Talent Femení ha pretés, des dels seus inicis, valorar el rol que exerceixen en la societat les dones i els canvis econòmics i socials que s’estan produint, a poc a poc, per l’accés a diversos llocs de responsabilitat en empreses que estan transformant el teixit empresarial i contribuint de forma molt important el benestar econòmic i social del nostre territori i en el desenvolupament econòmic a escala global.

Com aquest mes de març el dia 8 es Commemora el Dia Internacional de la Dona, l’Agència Local i l’Escola de Talent Femení se sumen a aquesta celebració. El passat dia 2 de març es va celebrar una nova edició de la nostra Gala de la Dona en la qual s’ha homenatjat a totes les dones que han passat per la nostra Escola de Talent Femení, siga com a docents o discents, així com a totes les entitats econòmiques, socials i empreses que han col·laborat en les activitats i esdeveniments que hem realitzat des dels nostres inicis.

L’esdeveniment d’enguany ha tingut com a eix vertebrador la comunicació. Perquè si prenem una de les accepcions més belles que té comunicar, aquesta ens la defineix com “compartir una mica de nosaltres mateixes amb les altres”, objectiu que hem aconseguit amb les nostres convidades perquè fer-nos participes de la seua història i trajectòria personal i professional ha permés compartir idees, informació, entretindre, motivar i persuadir, perquè l’hem denominada “Dones que comuniquen i emocionen”.

La Gala de la Dona va ser inaugurada per la regidora d’Ocupació i Foment i presidenta de l’Agència Local Mari Carmen de España, la qual va destacar la importància de “donar visibilitat a les dones i a la seua capacitat de lideratge en una tasca en la qual l’Escola de Talent Femení és una referència en la formació i l’apoderament de la dona”. “Queda molt per fer per a avançar en la igualtat i obtindre que cada dia arriben més dones a llocs directius demostrant capacitat i lideratge”, va ressaltar de España.

La gala va comptar amb l’assistència de més de 200 dones, les quals van poder conéixer en primera persona la trajectòria i experiència de Lucía Sánchez, viatgera i creadora de podcasts, generadora de contingut i cocreadora del blog de viatges algoquerecordar.com; Elena Vidal, creadora d’Alacant Street Style on acumula una comunitat 50 mil seguidors; Natalia Calderón: psicoterapeuta, comunicadora i divulgadora, enfocada en l’autoconeixement femení fomentant el benestar emocional en la dona emprenedora; Pilar Pérez, Premi Goya 2014 a la millor pel·lícula documental per “Les Mestres de la República”, i nominada a un Premi Emmy pel documental “Lorca a Nova York”; a més de la participació de Clowndestinoteatro, companyia de teatre professional de la província d’Alacant, en una taula redona moderada per la periodista Ana Jover.

Leave a Reply