ActualitatPacte territorial per l'ocupació l'AlacantíPactesPactes Alacant

Balanç de les accions realitzades en el Pacte Territorial per l’Ocupació de l’Alacantí (ACTEI orienta)

By 04/04/2023No Comments

Des de l’inici d’ACTEI Orienta (Acord Territorial per l’Ocupació i la Innovació) s’han anat realitzant tallers i labors d’orientació laboral en els municipis que componen el Pacte.

Els tallers oferits als deu municipis que integren aquest Acord Territorial per l’Ocupació i la Innovació (Aigües, el Campello, la Torre de les Maçanes, Sant Joan d’Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Tibi, Agost, Busot i Xixona) han sigut:

– Com puc millorar el meu currículum
– Serveis que ofereix el LABORA i com accedir a ells
– Xarxes socials / professionals
– Alfabetització digital
– Com utilitzar el telèfon intel·ligent per a la cerca d’ocupació.

Una vegada acabats es va detectar que feia falta un altre tipus de taller i es va decidir incorporar dos més: Ofimàtica bàsica i Nòmines i convenis, aquest últim impartit per personal de l’oficina de LABORA de Xixona i el qual mereix un esment especial tant pel contingut com per la disposició a impartir-lo.

Més de 100 persones han participat en tots aquests tallers i ens han demanat uns altres per a seguir amb la seua continuïtat.

Durant la realització d’aquestes accions s’ha detectat que el nombre de dones quasi ha duplicat al d’homes en totes dues iniciatives, la majoria d’elles amb estudis bàsics i que van deixar de treballar per cuidar dels fills. També, quant a Orientació Laboral, el nombre de joves (entre 18 i 29 anys) sense estudis ha triplicat el número dels quals sí que tenien i que han sol·licitat el servei.

I és que la taxa d’atur en aquests joves, que no tenen estudis, duplica a la d’universitaris i troben major dificultat perquè per a accedir a qualsevol treball o curs demanen estudis bàsics. De les persones ateses s’observa que hi ha major nombre d’homes i tots ells provinents de famílies amb pocs recursos, la qual cosa afavoreix l’abandó escolar primerenc.

Leave a Reply