ActualitatPacte territorial per a l’Ocupació en la RiberaPactesPactes València

Contínua amb el programa de foment i suport econòmic, laboral i social de la Ribera de Xúquer en temps de la Covid-19

By 30/09/2020No Comments

El Pacte Territorial per a l’Ocupació en la Ribera (PATER), representat pel Consorci de la Ribera, del qual formen part la Mancomunitat de la Ribera Alta, la Mancomunitat de la Ribera Baixa, i les organitzacions sindicals (UGT, CCOO) i empresarials (Fedalcis i l’Associació Empresarial d’Alzira) amb finançament del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora) i del Fons Social Europeu, posa el punt i a part al projecte d’innovació «Impulsa Estratègia Territorial. Impulsa’t cap a la digitalització i responsabilitat social» dins del programa de «La Ribera Impulsa 4.0».

Aquest projecte que es va iniciar en octubre 2019 i durarà fins al 30 de setembre de 2020 ha tingut com a objectius millorar l’ocupabilitat de les persones, la visibilització del teixit empresarial i fomentar l’emprenedoria social de la Ribera de Xúquer.

Aquest programa ha tingut 3 vessants principals:

• Transformació digital de les empreses

• Formació i orientació en ocupabilitat

• Estratègia social i territorial

A causa de la Covid-19 és va plantejar la urgència de continuar amb la formació, tutorització i assessorament de forma no presencial per tal de pal·liar els efectes que s’estaven produint a tots els nivells en la Ribera de Xúquer i d’aquesta manera continuar donant suport a tots els agents i implicats en el programa de la Ribera Impulsa.

Així que es va canviar la forma d’arribar als participants, comerços i empreses mitjançant la utilització d’eines digitals per tal d’arribar a més persones localitzades geogràficament a tota la Ribera:

• Plataformes virtuals de e-learning com Edmodo, Moodle, Classroom, amb la creació d’un repositori de formacions, elements didàctics i webinars on poder consultar de manera senzilla i ràpida tots els documents de les sessions.

• Plataformes de videoconferència a la xarxa per poder impartir els tallers, cursos i reunions en línia com les eines Zoom, Webex, Skype, Meet de Google entre altres.

Leave a Reply