ActualitatPacte Territorial per l'Ocupació de la Ciutat d'AlacantPactesPactes Alacant

Conclou el projecte experimental “Barris i Pedanies IV” d’Impulsalicante

By 11/05/2023No Comments

El Projecte Experimental d’Impulsalicante “Barris i Pedanies”, que enguany ha posat en marxa la seua quarta edició, conclou de manera satisfactòria i amb èxit.

Amb aquesta iniciativa es busca fer costat a persones que estan en cerca activa d’ocupació, que volen emprendre el seu propi negoci o que desitgen formar-se en alguna àrea i que resideixen en alguns dels barris perifèrics o pedanies d’Alacant.

Gràcies a la participació ciutadana i a la implicació dels comerços, empreses, entitats, organitzacions i serveis públics de la zona hem ajudat a moltes persones en la seua inserció laboral o en la posada en marxa dels seus projectes d’emprenedoria.

Amb la campanya “L’oportunitat està en el teu barri”, hem aconseguit donar a conéixer el Servei d’Orientació per a l’Ocupació i Assessorament per a Emprendre que s’ofereix en l’Agència Local de Desenvolupament, Impulsalicante, en diferents barris i pedanies de la ciutat d’Alacant.

En les quatre trobades, celebrades mitjançant accions de street màrqueting, a més, hem conegut de primera mà les preocupacions i inquietuds de totes aquelles persones que estan buscant ocupació. També hem assessorat a moltes altres sobre eines, tràmits i qüestions relacionades amb l’emprenedoria, ja que, hui dia, cada vegada són més les persones que opten per fer realitat els seus somnis i crear la seua pròpia empresa. A això hem de sumar-li l’assessorament que hem proporcionat sobre qüestions formatives en diferents àrees per a poder tindre més possibilitats a l’hora d’incorporar-se al mercat laboral.

Totes les accions que s’han realitzat han estat subvencionades per LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social i correspon al programa AVALEM TERRITORI.

La implementació d’aquest projecte experimental ha sigut clau per a fer un assaig sobre la necessitat real d’aquest servei, concloent que no sols han augmentat les atencions dutes a terme, sinó que s’ha afermat com a recurs imprescindible per a treballar en coordinació amb altres àrees municipals la inserció sociolaboral de les persones desocupades amb dificultats socials associades.

Leave a Reply