ActualitatAcord Territorial pel Consell Econòmic i social comarcal Foia de Buñol-ChivaPactesPactes València

Arranca el Pacte per l’Ocupació i el Desenvolupament de la Comarca

By 14/12/2021No Comments

La Mancomunitat de la Foia, juntament amb els ajuntaments de Alborache, Buñol, Cheste, Chiva, Cortes de Pallás, Godelleta, Macastre, Siete Aguas i Yátova, en col·laboració amb els sindicats UGT-PV i CCOO-PV i la Confederació Empresarial Valenciana, han subscrit el Primer Pacte per l’Ocupació i Desenvolupament de la Comarca. L’acord també compta amb el suport de l’Ajuntament de Turís.

El pacte és un document de col·laboració i treball conjunt amb l’objectiu fonamental de ser marc de diàleg i cooperació entre totes les parts, així com un instrument que potencie les actuacions integrals de promoció de la creació d’ocupació a la comarca. Aquesta estratègia única comprén set àrees i taules de treball, que compten amb informes de personal expert i tècnic: 1. Sanitat, Esport i Oci, 2. Inclusió, Igualtat, Serveis Socials i Joventut, 3. Formació Reglada, 4. Patrimoni, Cultura i Medi ambient, 5. Turisme, Urbanisme, Desenvolupament Econòmic, 6. Comerç, Serveis i Sector Industrial, 7. Ocupació i Formació.

Les àrees i taules de treball estan obertes a la participació ciutadana. Des de l’any 2018 en la Mancomunitat s’estan desenvolupant projectes experimentals, un programa de LABORA que ha tingut el reconeixement de la Universitat de València com a “innovador” i que està maximitzant la capacitat de generar noves i múltiples accions dirigides al creixement. Hui es poden consultar les ajudes a la rehabilitació d’habitatges, la posada en valor de recursos agrícoles, mediambientals i l’assessorament a persones emprenedores.

Leave a Reply