ActualitatAcord Territorial per a l'ocupació Els PortsPactesPactes Castelló

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, a Forcall es va celebrar la JORNADA BENVINGUDES

By 28/04/2022No Comments

Uns dels principals objectius de la jornada era poder escoltar en primera persona els testimonis i les seues inquietuds davant el repte de la seua nova vida al món rural. A més, les conclusions que es van obtenir serviran per identificar les accions més idònies per la integració de les dones nouvingudes i les seves famílies dins de la comarca dels Ports.

La jornada es va iniciar amb la presentació de l’acte per part de l’agent d’igualtat de la Mancomunitat del Port Isabel Esbrí, d’Igualtat i Benestar Social, Patrícia Puerta Barberà amb Santiago Pérez Peñarroya, diputat de Desenvolupament Rural, Alcalde del Forcall.

En el mateix acte, es va fer la presentació del projecte del Servei d’atenció a Persones Migrants – PANGEA – pel personal dels Serveis Socials d’Atenció Primària Bàsica de la Mancomunitat Els Ports.

Seguidament, es va fer l’acte principal, on les 12 dones participants van explicar la seua experiència i les dificultats a les quals s’han enfrontat en la seua nova vida al món rural. Les participants eren de diversos llocs del món, i per tant, les seues aportacions donaven diferents punts de vista de totes les problemàtiques que s’han trobat.

Juntament amb les aportacions de les participants es va realitzar un taller pràctic d’experiències pels 90 assistents al acte.

Finalment, la cloenda de la Jornada va sé a càrrec del President de la Mancomunitat, Blai Peñarroya Pechobierto, la Presidenta d’AMUFUR, Consuelo Alfonso Pérez i la Directora General de l’Agenda Valenciana Antidespoblament, Jeannette Segarra Sales.

Organitza: Xarxa Reactiva (Acord Territorial per l’Ocupació Els Ports), la Unitat d’Igualtat de la Mancomunitat Comarcal Els Ports i col·labora l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Forcall.

Leave a Reply