Acord territorial en matèria d'ocupació i desenvolupament local de la Mancomunitat de l'Interior Terra del ViActualitatPactesPactes València

ADAPT@+T 20, aposta per la formació en turisme i territorialització amb el “Curs de Guies Acompanyants Terra Boval”

By 29/12/2020No Comments

La proposta formativa ha sigut elaborada per l’equip del Projecte Experimental d’Ocupació ADAPT@+T 20 i està enfocada a formar a persones de la comarca en els recursos i possibilitats turístiques de la marca de destinació Tierra Boval a través del seu patrimoni cultural i natural. El 75% de l’alumnat són dones i el 50% joves.

Després d’iniciar la seua marxa el mes d’octubre, el Projecte Experimental d’Ocupació ADAPT@+T 20 ha posat en marxa el seu eix d’actuació dirigit a la formació en l’àmbit del desenvolupament turístic i les capacitats del territori.

Aquesta línia de treball aborda l’àmbit de la formació per a l’ocupació i la consolidació del model productiu del territori, recollit en l’Estratègia d’Ocupació i Desenvolupament Local de la Comarca.

El Curs de Guies Acompanyants Terra Boval dona a conéixer el ric i desconegut valor del nostre territori: un recorregut per la naturalesa, el patrimoni i la cultura del vi i l’enoturisme; a més tracta aspectes generals del sector com tècniques i estratègies bàsiques d’atenció a turistes i visitants, organització de grups i elaboració d’itineraris interpretatius. La mecànica del curs s’ha adaptat a la normativa imposada per les condicions necessàries que planteja la Covid-19. Així, la part teòrica es realitza de manera en línia mentre que les sessions pràctiques són presencials, en espais oberts, amb visites de camp als diferents punts d’interés de Tierra Boval. La duració és de 160 hores i, després de la seua finalització, es constituirà una borsa d’ocupació per a respondre a les necessitats laborals del sector turístic comarcal.

El procés de difusió i inscripció es va dur a terme durant el mes d’octubre i novembre i la iniciativa ha despertat un gran interés, amb més de 90 sol·licituds, la qual cosa suposa un èxit pel que fa a la participació de la societat comarcal. Per qüestions tècniques i epidemiològiques, el màxim de places per a aquesta convocatòria ha sigut de 20 alumnes, per la qual cosa s’ha realitzat una selecció d’acord amb criteris objectius de desocupació, experiència prèvia i coneixement d’idiomes. Les classes van començar el passat 30 de novembre amb14 demandants d’ocupació de la comarca i 6 professionals del sector com a alumnat. El 50% són joves i el 75% dones.

ADAPT@+T 20 és un projecte experimental d’ocupació emmarcada en els programes AVALEM TERRITORI i EMPACE 2020 del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA), que persegueix els objectius fixats pel Pacte Territorial per l’Ocupació i el Desenvolupament Local, signant per la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi al costat dels nou municipis de la comarca: Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Chera, Fuenterrobles, Requena, Sinarcas, Utiel, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel.

Més informació en www.tierradelvino.es

Leave a Reply