ActualitatPacte Territorial per l'Ocupació i desenvolupament Local del Camp de MorvedrePactesPactes València

Arranca el projecte ACTIVA’T 2020 a la comarca del Camp de Morvedre.

By 29/12/2020No Comments

El nou projecte experimental per a l’ocupació Activa’t 2020 serà subvencionat per LABORA (Servei Valencià d’Ocupació i Formació) i es durà a terme pel personal tècnic de la Comarca del Camp de Morvedre, situat en el programa EMPACE 2020.

L’esmentat projecte està destinat a fomentar els acords territorials en matèria d’ocupació i desenvolupament local sostenible en l’àmbit de la Comarca del Camp de Morvedre; emmarcat dins de les actuacions per l’ocupació desenvolupades en la Comunitat Valenciana.

De la mateixa manera, Activa’t 2020 es troba d’acord amb els principals Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) inclosos en l’Agenda 2030, especialment amb els objectius destinats a la promoció del desenvolupament socioeconòmic, inclusiu i sostenible; i l’ocupació plena i productiva.

Activa’t 2020 naix amb la finalitat d’enfrontar-se als nous desafiaments sorgits durant la pandèmia mundial del COVID-19. Per a això, s’adaptarà a les noves realitats, així com a les necessitats i característiques pròpies dels habitants de la comarca. Els seus objectius són dotar d’eines informàtiques, TIC, que faciliten l’adaptació del comerç, les PIME i la població en general a les necessitats actuals, així com l’acompanyament en la cerca d’ocupació.

És necessari esmentar que el citat projecte constarà de tres línies d’actuació: digitalització de la població en general, digitalització del comerç i PIME, i orientació laboral en línia. Tot això es desenvoluparà, principalment, a través d’una formació en línia accessible a qualsevol persona, disponibilitat de diverses píndoles formatives (vídeos de curta duració) i el Mentoring, orientació i acompanyament en la cerca d’ocupació.

S’ha d’afegir que les diverses actuacions de les quals consta el projecte Activa’t 2020 estan destinades a la lluita per l’eliminació de la bretxa de gènere, la reducció de la taxa de desocupació a la Comarca del Camp de Morvedre, la millora de l’ocupabilitat de la ciutadania i la lluita contra la precarització laboral.

D’altra banda, es fomentarà la innovació i la iniciativa empresarial, amb la cerca de nous nínxols de mercat, incrementant les seues xarxes comunicatives i fomentant la participació entre els diferents agents.

A aquest efecte, Activa’t 2020 es tracta d’un projecte innovador i experimental ja que el seu objectiu central radica en canalitzar les seues intervencions en la reducció en l’ocupació i el desenvolupament local que ha generat la Covid-19.

La ciutadania que es trobe en situació d’atur, les empreses i comerços locals, així com totes aquelles entitats, poden demandar informació o formar part dels cursos de formació i orientació laboral del projecte Activa’t 2020. Es publicitarà la manera de fer-ho en les nostres xarxes socials, Facebook i Twitter ‘Som Comarca’.

Leave a Reply