Acord territorial per l'Ocupació Camp de TúriaActualitatPactesPactes València

Acord Camp de Túria celebra una jornada autonòmica sobre bones pràctiques en àrees industrials al costat de la FVMP

By 29/12/2020No Comments

Llíria, 4 de desembre. La Mancomunitat Camp de Túria ha organitzat junt amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) una jornada sobre bones pràctiques en àrees industrials. El motiu de la cita era conéixer de primera mà com es va gestar l’Entitat de Gestió i Modernització (EGM) del Parc Tecnològic de Paterna.

La cita s’ha realitzat a través d’una plataforma en línia per a respectar els protocols de seguretat contra la Covid-19 i ha comptat amb la participació de cinquanta persones, entre responsables polítics i personal tècnic dels ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana.

La trobada s’ha preparat des de que el mes de març passat es va organitzar la visita al Parc Empresarial d’Elx per a conéixer una de les àrees industrials més importants de la Comunitat Valenciana. Per a continuar el camí començat amb aquesta visita era important aprofundir en els detalls de la nova llei.

La jornada ha consistit en desgranar la llei 14/2018 i conéixer com es va gestar l’EGM de Paterna. Per això, ha comptat amb la participació de l’alcalde de la localitat i president de la Comissió d’Indústria de la FVMP, Juan Antonio Sagredo.

També ha intervingut Juan María Bádenas Carpio, catedràtic de Dret Civil de la Universitat Jaume I, especialista en Àrees industrials i pare intel·lectual de la Llei 14/2018. I s’ha pogut conéixer l’experiència de Paterna a través de les explicacions del coordinador de Promoció econòmica de l’Ajuntament, José María Martínez. A més, el gerent de FEPEVAL, Diego Romá, ha mostrat durant la seua intervenció la realitat dels polígons i àrees industrials a la comarca i en la Comunitat Valenciana.

El delegat d’Àrees Industrials de l’ens supramunicipal i alcalde de Llíria, Manuel Civera, ha explicat durant la seua intervenció “la importància de les àrees i polígons industrials en el desenvolupament dels nostres pobles i ciutats”. La presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda, ha sigut l’encarregada de clausurar l’acte. “Gràcies a la participació de persones expertes en la matèria com són les que hui ens han acompanyat ací, hem pogut descobrir i conéixer més sobre les Entitats de Gestió i Modernització de les Àrees Industrials. Les EGM són necessàries per al futur dels nostres polígons i de les nostres àrees industrials. Si som capaços de transformar les nostres zones industrials podrem crear comarques amb present i amb futur”, ha indicat Celda.

Leave a Reply