ActualitatPacte Territorial per a l’Ocupació Castelló NordPactesPactes Castelló

25 Empreses se sumen a l’impuls del territori del Pacte per l’Ocupació

By 26/10/2021No Comments

El Pacte Castelló Nord ha col·laborat amb El Pla de Dinamització turística en la implicació dels empresaris en la difusió i consolidació dels seus productes.

El Pacte Castelló Nord i el Pla de Dinamització treballen de forma conjunta per tal d’involucrar als empresaris amb el desenvolupament del territori, aconseguint que valoren els avantatges de treballar de forma conjunta, creant sinergies i fomentant el diàleg públic – privat. Així, el valor de què impregnem el territori es materialitza en projectes i en oferta competitiva.

Per aconseguir aquest objectiu s’han celebrat jornades informatives per tal de crear grups de treball. De moment són ja més de 25 les empreses de la zona que s’han adherit a aquesta iniciativa que sorgeix com el germen d’un projecte similar al que seria un “Club de Producte”. Estem en un moment incipient, però la voluntat dels empresaris i empresàries de la zona és molt fort, estan compromesos amb els projectes i saben que units podran traure millors resultats. S’han celebrat dues jornades informatives, una a Sant Mateu i una segona a Canet lo Roig, de les que han sorgit els 25 empresaris interessats en el projecte. La majoria de les empreses es dediquen al sector agroalimentari: restaurants, formatgeries, cellers, productors d’oli, ametla i vi. També hi ha allotjaments rurals, empreses d’activitats (lloguer de bttt, visites guiades), etc. Paral·lelament estem treballant en la identificació disseny, conceptualització i desenvolupament de productes i experiències per tal de comercialitzar-les.

En una segona fase, es farà formació especifica per als adherits al projecte amb la creació, presentació i comercialització de productes y experiències com a eix conductor de la formació.

Recordem que els municipis que formen part del Pacte són Xert, Vilar de Canes, Traiguera, Tírig, Sant Mateu, Sant Jordi, Rossell, la Jana, Cervera del Maestre i Canet lo Roig. La voluntat d’aquests municipis és posar en valor les senyes d’identitat que ja posseeixen i la seva pròpia idiosincràsia fonamentada principalment en la “ruralitat”.

Per aconseguir aquest objectiu és imprescindible la participació privada de les empreses ubicades al territori. Un objectiu que es va aconseguint perquè precisament s’està donant un fenomen singular: el fort impuls que prenen molts joves dels municipis per recuperar els antics oficis artesans o revitalitzar empreses dels seus majors i transformar-les a aquesta nova època digitalitzada i global.

Leave a Reply