És un programa totalment gratuït de la Mancomunitat Horta Sud, organitzat per l’Acord territorial fins a març de 2022, que pretén ajudar a les empreses de la comarca de l’Horta Sud en matèria de digitalització, consolidació empresarial i partner d’ocupació.

FAREM EMPRESA és un programa que està pensat per a fer costat directament a la gerència de negocis i empreses familiars, pimes i micropimes, i també en els processos de constitució de noves empreses; per exemple: en matèria de digitalització — quin ventall de tecnologies se m’obri per a la gestió integral de l’empresa?; en matèria de consolidació empresarial — on tinc els colls de botella en la gestió empresarial que m’impedeixen progressar?; en matèria d’ocupació —com puc gestionar una borsa d’ocupació?

El servei de digitalització des d’una entitat pública com és la Mancomunitat es caracteritza per ser un Servici de caràcter orientador i informatiu. Oferir a les empreses un full de ruta per a la digitalització del seu negoci com a pas previ a la implantació de la tecnologia.

El servei de consolidació empresarial analitza el model de negoci i facilita a gerència eines i mètodes per a l’ús de dades en els quals donar suport a la presa de decisions (comptabilitat, base de clients i proveïdors, ús d’històrics, gestió d’estadístiques, indicadors, entre altres). Amb els quals estudiar el desenvolupament de l’activitat, els plans, les accions i les mesures correctores en un procés de millora contínua.

També s’informa sobre processos d’innovació en l’empresa, finançament de la inversió i introducció de noves tecnologies.

El servei de partner d’ocupació vol incidir sobre la millora en la gestió empresarial dels seus recursos humans, potenciar la incorporació de treballadors residents a la comarca i acostar els serveis municipals d’ocupació a les necessitats de recursos humans de les empreses. Per a això s’estudiaran les necessitats estructurals d’ocupació i formació, així com les necessitats puntuals d’incorporació de personal a llocs de treball que genera la empresa i perfils laborals requerits per a realitzar una gestió provisional d’incorporació de personal a través d’un pla d’ocupació.

FAREM EMPRESA és una iniciativa de la Mancomunitat Horta Sud per al suport personal a les empresàries i empresaris de la comarca. No és un taller o un curs, sinó més aviat es tracta de tutories individualitzades i confidencials, sense cap cost per a les empreses, pactades a demanda. Tota la informació es pot consultar en la web Observem.es o en la seu de la Mancomunitat al carrer Cervantes, 19 de Torrent, 961572011.

Des de 2017 la Mancomunitat, a través dels programes ACCO Horta Sud (ara Acord), ha beneficiat centenars de petites i mitjanes empreses dels 20 municipis que conformen la comarca de l’Horta Sud.

Leave a Reply