ActualitatPacte Local per l'Ocupació Castelló de la PlanaPactesPactes Castelló

Castelló Crea oferta nous cursos per a millorar l’ocupabilitat i afavorir l’accés a l’ocupació

By 26/10/2021No Comments

L’oferta formativa impulsada per l’Ajuntament de Castelló es dissenya concorde a les actuals necessitats sociolaborals

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria d’Ocupació i l’Agència de Desenvolupament Local Castelló-Crea, elabora cada any un diagnòstic de necessitats formatives per a poder adaptar la seua oferta formativa a la realitat sociolaboral de la ciutat. D’una banda busca cobrir necessitats formatives del teixit productiu local, mentre que per una altra cerca millorar les aptituds i coneixements de cara a la inserció laboral.

En aquesta línia, els cursos CastellóCREA són cursos gratuïts de curta duració i de continguts estratègics molt concrets, preferentment per a persones desocupades. S’ofereixen des de l’any 2017, aconseguint en 2021 cinc edicions, durant les quals s’han oferit 2.705 hores de formació i un total de 113 cursos. En les quatre primeres edicions, fins a 2020, s’han format un total de 1.491 alumnes/as. Per al present any 2021 encara està obert el termini d’inscripció per a quatre dels nou cursos que s’ofereixen, amb un total de 365h formatives i 145 places oferides.

Els nous cursos que comencen a l’octubre, per als quals s’acaba d’obrir el termini d’inscripció, són Ofimàtica bàsica; Magatzem: radiofreqüència i inventari; Excel aplicat a SAP; i Community Manager i Gestió de xarxes socials. Aquest últim curs s’impartirà de manera en línia, mentre que els altres tres seran en modalitat presencial. Els cursos que van arrancar al juny d’enguany són Caixa i reposició de supermercats; Iniciació a la informàtica; Triatge, classificació i envasament de fruites i verdures; Tractament d’aigua de piscines col·lectives i manteniment de finques; Màrqueting digital i e-commerce.

La selecció es realitza per ordre d’inscripció (de manera telemàtica en la seu electrònica https://sede.castello.es/info. 0) i entre persones preferentment desocupades. Per a consultar més informació sobre el contingut dels cursos així com del procés d’inscripció es pot consultar la web municipal www.castello.es

Els cursos CastellóCREA integren l’oferta formativa impulsada per l’Ajuntament que, a més, aquest exercici s’amplia mitjançant una actuació pionera de Formació a Mesura. Aquesta actuació té com a objectiu donar resposta a les necessitats reals de qualificació del teixit empresarial i aconseguir inserció laboral a través de la capacitació professional de persones desocupades, ajustant les seues competències a les dels llocs a cobrir. A més, la Formació a Mesura compta amb un compromís de la contractació del 70% de l’alumnat que finalitze el curs amb èxit. Aquesta nova formació a mesura va començar a impartir-se a partir de setembre, en principi en tres sectors en els quals s’han detectat dificultats per a trobar persones qualificades, segons l’informe Estratègies per a l’ocupació des del territori valencià. Aquests són el sector del transport de mercaderies per carretera; excavacions i moviments de terra; i el sector marítim-pesquer. Amb ells s’han mantingut reunions i s’han implicat des del primer moment en el disseny i contingut de la formació.

Finalment, l’oferta formativa promoguda per l’ADL-CastellóCREA, està alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), concretament amb l’objectiu 4 (Educació de qualitat) i l’objectiu 8 (Treball decent i creixement econòmic).

Leave a Reply