Acord Territorial per l'ocupació de la Mancomunitat de l'Alt Palancia i la seua àrea d'influènciaActualitatPactesPactes Castelló

’17 Objectius i un mapa’, un projecte d’aprenentatge participatiu per a generar impacte positiu en la societat

By 08/02/2021February 15th, 2021No Comments

La Mancomunitat Alt Palància, entitat impulsora del Pacte Territorial per l’Ocupació i Desenvolupament Local, participa en el Projecte “17 Objectius i un mapa”, organitzat pel Programa d’Extensió Universitària (PEU) de la Universitat Jaume I de Castelló. El projecte recull iniciatives de dins i fora de la província que transmeten valors a la ciutadania per a construir un futur socialment responsable.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), recollits en l’Agenda 2030, contribueixen a reunir les ciutats, organitzacions, governs locals i comunitats mitjançant la posada en comú de les seues polítiques de transformació i reptes per al futur del planeta.

Es tracta d’una eina per a inspirar i orientar l’estratègia i gestió de les organitzacions que participen, generant impacte positiu i treballant per un desenvolupament sostenible. Formar part de “17 Objectius i un mapa” és una oportunitat d’obrir processos d’aprenentatge participatiu, així com d’incloure les comunitats en la presa de decisions.

La Mancomunitat Alt Palància, en el marc del Pacte Territorial per l’Ocupació i el Desenvolupament Local, finançat per LABORA, té entre els seus objectius fomentar el treball en xarxa de les institucions, empreses i organitzacions del seu entorn per a desenvolupar iniciatives que posen en valor la cooperació i la cohesió territorial i que aporten valor i innovació al territori.

El projecte ha començat per una autoavaluació de totes les entitats que conformen la xarxa PEUUJI, reflexionant sobre els ODS en favor dels quals ja s’està treballant (fitxes dins de l’hexàgon de la fotografia) i, alhora, prenent consciència d’aquells objectius pels quals es treballarà al llarg de 2021 (fitxes fora de l’hexàgon).

A la fi de 2020, la Mancomunitat Alt Palància va desenvolupar la seua I Memòria de Sostenibilitat per a, d’aquesta manera, enfocar els seus esforços en un mateix horitzó: promoure una cultura de l’acció social i d’una economia sostenible, seguint els principis de la Responsabilitat Social.

El despoblament, l’envelliment de la població, la desocupació severa en les zones rurals, són uns dels molts problemes pels quals travessen les comarques de l’interior de la Comunitat Valenciana, com l’Alt Palància. Per això, des del Pacte Territorial es proposa una fórmula de treball en el territori que potencie el treball en xarxa, la solidaritat interterritorial i l’aprenentatge mitjançant l’impuls de projectes de caràcter innovador o experimental en l’àmbit de l’ocupació, l’emprenedoria, l’economia i desenvolupament social.

Leave a Reply