ActualitatPacte Local per l'Ocupació Castelló de la PlanaPactesPactes Castelló

Castelló llança una guia de recursos de treball i activitat econòmica des de l’inici de la pandèmia

By 28/09/2020No Comments

Una iniciativa amb informació actualitzada de la sèrie de mesures que, en matèria d’ocupació i d’activitat econòmica, totes administracions i institucions estan prenent per a pal·liar els efectes de la situació COVID, amb enllaços actualitzats en la web de l’Ajuntament.

La guia proporciona informació actualitzada i rellevant com recursos per a empresaris, emprenedors i autònoms, així com informació d’interés per a persones en cerca activa d’ocupació. S’actualitza regularment i amb una organització visual i intuïtiva per als ciutadans de Castelló i contribueix a ordenar tota la informació que es va produint a l’entorn de l’activitat econòmica, així com tota aquelles novetats en matèria d’ocupació.

Surt amb la idea de proporcionar a la ciutadania una eina més que ajude a suavitzar l’al·luvió de notícies que es produeixen en aquests últims mesos. Es difon fonamentalment a través dels serveis d’orientació i emprenedoria que envien un correu massiu als usuaris dels mateixos i en les publicacions de la pàgina web de l’Ajuntament.

El contingut està dividit fonamentalment en ajudes, borses d’ocupació, formació i assessorament, solucions tecnològiques, prestacions, finançament per a autònoms i altres recursos. Els enllaços a les diferents informacions s’actualitzen de manera periòdica i, de manera especial, quan hi ha canvis significatius en aquests temps incerts. Així es poden trobar enllaços a ministeris, fundacions, institucions regionals com Labora, diferents Conselleries i a la pròpia pàgina web de l’Ajuntament on es recullen les ajudes creades per als empresaris o com contactar amb els nostres serveis d’orientació.

S’ha fet esment especial als drets i deures dels ERTE, tan aliens a les nostres vides fins a l’arribada de la pandèmia, i que tants dubtes han generat, així com en determinats moments el natural col·lapse d’informació generada per la dificultat que la distància social ens obliga a mantindre.

D’altra banda, la guia fixa la seua atenció en determinats sectors d’activitat com la cultura o el turisme i en general, els serveis amb informació específica i tracta, de manera especial, el comerç que va veure interrompuda la seua activitat en els pitjors moments del nostre passat recent i que la situació actual amenaça amb repetir d’una manera o una altra. Tots aquests sectors han vist alterada la seua activitat considerablement.

Es reflecteix, així mateix, l’efervescència del sector tecnològic per la quantitat d’ajudes que s’estan generant per a contribuir al fet que la nova normalitat no canvie les nostres vides tan radicalment sinó les nostres maneres de fer. I, per descomptat, aquestes guies suposen una ajuda a conscienciar-nos de l’emergència sanitària i la conseqüent revaloració dels sectors biològics i de la salut.

En l’actualitat continuen sorgint noves actuacions i es generen molts dubtes Aquest recurs és solament una iniciativa més de l’àrea de l’ús d’un Consistori bolcat en la ciutadania de Castelló.

Leave a Reply