ActualitatPacte per a l'Ocupació en la ciutat de ValènciaPactesPactes València

VLC Tech City es consolida com la plataforma col·laborativa del sector innovador i tecnològic a València

By 08/02/2021February 15th, 2021No Comments

VLC Tech City, la plataforma impulsada i coordinada per l’àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació per a situar València com a referent tecnològic, s’ha consolidat com el fòrum de col·laboració entre els principals agents socials de la ciutat per a dinamitzar de manera coordinada l’ecosistema innovador valencià.

En el marc dels projectes experimentals subvencionats per LABORA, la Fundació València Activa del Pacte per a l’Ocupació de la Ciutat de València-Comunitat Valenciana, i en concret VLC Tech City, la plataforma impulsada i coordinada per l’àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació per a situar València com a referent tecnològic, s’ha consolidat com el fòrum de col·laboració entre els principals agents socials de la ciutat per a dinamitzar de manera coordinada l’ecosistema innovador valencià.

La responsable de l’àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, va explicar els principals punts del Pla Estratègic de VLC Tech City en una reunió amb els representants dels organismes que formen part de la plataforma, un document que ha sigut elaborat pels equips tècnics de cada entitat i que es va aprovar el passat 4 de desembre.

Bernabé ha informat que “com a conseqüència d’aquesta col·laboració públic-privada, es crearà una comissió de treball per a desenvolupar propostes en relació als fons de reconstrucció a València, un primer gran pas per a encaminar la nostra ciutat a un nou escenari en el qual la digitalització, el coneixement i la innovació siguen protagonistes”.

“Des de l’Ajuntament de València impulsem aquesta plataforma tenint molt clar que és una aposta pública i privada, integradora i oberta, amb projecció nacional i internacional, formada per totes aquelles entitats que volen unir-se i crear la València del futur. El nostre compromís amb aquest projecte col·laboratiu és patent. De fet, en els pressupostos de 2021 augmentem a 500.000 euros la partida del Pla Estratègic de VLC Tech City”, ha subratllat Bernabé.

VLC TECH CITY, MISSIÓ, VISIÓ I VALORS

VLC Tech City naix impulsada des de l’Ajuntament de València, coordinador de la iniciativa. L’objectiu és aglutinar els esforços dels diversos actors implicats dins de l’ecosistema de suport a la innovació de la ciutat per a situar València com a referent tecnològic en tota Europa en un termini de cinc anys.

“Amb això es busca conjuminar els diferents interessos de les institucions, empreses i altres col·laboradors, evitant la dispersió d’esforços, la superposició de tasques i millorant el treball en equip, generant sinergies que ajuden”, ha explicat la regidora Bernabé.

Per a abordar el repte, l’equip de treball de la plataforma ha identificat la necessitat de generar un gran districte digital, tecnològic i d’innovació i espais de connexió, reflexió i debat, a més de contactes amb entitats que puguen tindre interés a establir-se a València. Igualment, s’ha observat la necessitat d’impulsar la transferència tecnològica i de coneixement i l’atracció d’esdeveniments tecnològics internacionals que situen i donen a conéixer la ciutat de València.

Leave a Reply