ActualitatPacte per a l'Ocupació en la ciutat de ValènciaPactesPactes València

València Activa assessora a 240 joves amb el seu servei d’orientació laboral per a menors de 30 anys amb itineraris personalitzats i coaching

By 10/07/2023No Comments

Personal tècnic d’orientació laboral ajuda a les persones menors de 30 anys a definir els objectius de la seua carrera professional i donar els passos necessaris per a aconseguir-los.

València Activa, en col·laboració amb la Regidoria de Joventut, ha assessorat 240 joves amb el seu servei gratuït d’orientació laboral i coaching, a través de tallers d’ocupabilitat i itineraris personalitzats.

Els joves que participen en els tallers aprenen a identificar el seu objectiu i competències; a localitzar les oportunitats d’ocupació i formació; a preparar entrevistes i diferenciar-se en el mercat laboral; i a conéixer les oportunitats de pràctiques, voluntariat i ocupació a Europa.

El regidor en funcions d’Hisenda i Sectors Econòmics, Borja Sanjuan, ha explicat que “amb aquest servei d’assessorament d’ocupació, les i els joves podran millorar les seues habilitats i adquirir noves tècniques que els faciliten la cerca d’ocupació, ajudant-los a afrontar els processos de selecció”.

En les tres primeres setmanes del mes es realitzen tallers grupals. El primer és d’autoconeixement i es diu Projecte de vida professional; el segon, Passos per a buscar ocupació, està enfocat en les entitats, eines i plataformes de major utilitat en el procés de cerca de treball; i l’últim taller grupal, Ocupació i formació a Europa, aborda qüestions relacionades amb la mobilitat internacional.

En la quarta setmana del mes, a través d’entrevistes individuals, el personal tècnic ajuda als usuaris a aclarir les seues necessitats, motivacions, habilitats i experiències, definir els objectius de la seua carrera professional i donar els passos necessaris per a aconseguir-los.

Respecte a les dades globals, més de 300 joves han utilitzat els serveis d’assessorament laboral oferits l’edifici Espai Jove VLC del carrer de Campoamor i el CMJ Orriols, la majoria d’ells amb una edat compresa entre 20 i 29 anys.

“Els bons resultats d’aquest servei mostren que ha sigut positiu impulsar aquest servei d’assessorament laboral, personalitzat i especialitzat de la mà de professionals que coneixen les necessitats de les i els joves i de l’entorn laboral actual”, ha destacat Sanjuan.

Les persones interessades en aquest servei que s’ofereix en l’Espai Jove VLC del carrer Campoamor els dilluns al matí, poden apuntar-se cridant a la Regidoria de Joventut als telèfons 96 2087103 i 96 2087617 o escrivint un correu electrònic a infojuventud@valencia.es.

Leave a Reply