Acord territorial per a l'ocupació i desenvolupament local del Baix SeguraActualitatPactesPactes Alacant

Un concurs escolar que ajuda a descobrir la Vega Baixa del Segura

By 08/02/2021No Comments

L’Acord Territorial per a l’Ocupació i el Desenvolupament Local de la Vega Baixa impulsa la iniciativa Descobreix la teua comarca, la Vega Baixa del Segura, en el marc dels projectes experimentals del pla Avalem Territori de LABORA.

El concurs Descobreix la teua comarca, la Vega Baixa del Segura té per objecte fomentar el coneixement del territori entre l’alumnat dels centres educatius a través de la utilització del mapa cartogràfic de la comarca de la Vega Baixa.

Amb aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració tant dels Serveis Psicopedagògics Escolars d’Orihuela i Almoradí com de la Universitat d’Alacant, es persegueix promoure el coneixement i el desenvolupament creatiu entorn del territori sobre la base de la sensibilització mediambiental, la història, costums i tradicions, a més de la promoció dels valors de la Vega Baixa, enfortint, d’aquesta manera, el sentiment de pertinença entre l’alumnat de 1r i 2n d’Educació Secundaria Obligatòria (ESO) dels diferents centres educatius participants.

Els treballs podran realitzar-se en qualsevol tècnica pictòrica (llapis de color, aquarel·les, olis, collage o uns altres), cartogràfica o en format digital, i hauran d’acompanyar-se d’una breu descripció de l’obra presentada i de la metodologia seguida per a la seua elaboració.

El Jurat del concurs Descobreix la teua comarca, la Vega Baixa del Segura, compost pels diferents representants de l’Acord Territorial, els integrants dels Serveis Psicopedagògics Escolars d’Almoradí i Orihuela i professorat dels departaments de Geografia i Turisme de la Universitat d’Alacant, valoraran, entre altres aspectes, la qualitat, creativitat, originalitat i execució artística. Així mateix, es tindrà en consideració la representació en les obres de l’esperit i identitat de la Vega Baixa del Segura, ateses les fortaleses i valors del territori.

Es concedirà un primer premi consistent en un ordinador portàtil. Els segon i tercer premiats obtindran una tauleta i una tauleta gràfica per a dibuixar, respectivament.

Sebastián Cañadas Gallardo, president del Consorci per al Desenvolupament Econòmic de la Vega Baixa (Convega), entitat impulsora de l’Acord Territorial, ha assenyalat que amb aquesta iniciativa es pretén posar en valor el treball que realitzen els centres educatius com a divulgadors del coneixement i de la realitat territorial de la Vega Baixa.

Els treballs podran ser presentats des del 20 de gener fins al 20 de març de 2021 i les bases del concurs poden consultar-se en www.convega.com.

Leave a Reply