ActualitatPacte Territorial per a l’Ocupació Maestrat LitoralPactesPactes Castelló

Sessió informativa projecte egm i pla director d’àrees industrials de benicarló

By 08/02/2021February 15th, 2021No Comments

El Pacte Maestrat Litoral organitza la sessió informativa on-line per mostrar què son i com es constitueixen les EGM’s i per presentar el Pla Director d’’Arees Industrial de Benicarló.

El grup OBSEDI 2020 del Pacte Maestrat Litoral va organitzar, el passat dia 22 de desembre de 2020, una sessió informativa on-line sobre el projecte EGM (Entitats de Gestió i Modernització) de polígons industrials i també, es va presentar el Pla Director d’Àrees Industrials de Benicarló.
Esta sessió, impulsada per la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Benicarló i per el IVACE amb la col·laboració de FEPEVAL, van ser seguida per 26 assistents a la reunió virtual, comptant administracions locals i empresaris de tot el Baix Maestrat. També va ser retransmesa pel canal de YOUTUBE de OBSEDI MAESTRAT LITORAL on va ser seguida en directe per 21 empresaris de la comarca.

La sessió informativa va constar de una presentació del acte per part del coordinador del Pacte Maestrat Litoral, Enrique Orero, tot seguit Julio Delgado, responsable de Promoció Industrial del IVACE, va donar la benvinguda als assistents i els va donar la visió del IVACE pel que fa la situació actual i dels projectes de futur de les àrees industrials, tant des del punt de vista de la seua gestió com des del punt de vista del desenvolupament de les mateixes. Després van tindre lloc les ponències.

En la primera ponència els membres de FEPEVAL (Federació de Polígons Industrials de la Comunitat Valenciana), Elena Álamo, gerent de AEPIR, i de Asun Roselló, gerent de l’associació empresarial l’Andana, van exposar què són i com es constitueixen les EGM’s. Aquestes entitats son les figures que articulen la relació públic-privada designades per la llei 14/2018 de 5 de juny de gestió, modernització i promoció d’àrees industrials de la Comunitat Valenciana. La segona ponència va ser realitzada per Roman Sánchez, regidor de Promoció Econòmica de Benicarló, i Eduard Amer, director de IMEDES, que van explicar com s’ha fet i perquè serveix el Pla Director d’àrees industrials de Benicarló. Este pla és un document estratègic que pretén fixar les principals línies de actuació per desenvolupar les àrees industrials del municipi benicarlando tant en inversions com en promoció, mobilitat, seguretat i comunicació digital. Les ponències van finalitzar amb un torn obert de preguntes i comentaris per part dels assistents a la sala virtual. La cloenda del l’acte va córrer a càrrec de Roman Sánchez, regidor de l’Àrea de Promoció Econòmica i d’Urbanisme de l’Ajuntament de Benicarló.

El interès del acte es va veure reflectit en la participació d’empresaris de tota la comarca del Baix Maestrat i en la participació de tècnics i polítics dels diversos municipis del Pacte Maestrat Litoral. Com a mostra val destacar la presència de Domingo Giner, alcalde de Sant Rafel del Riu, María Cano, regidora de Hisenda i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vinaròs, Chechu Chaler, regidor d’Infraestructures de l’Ajuntament de Vinaròs i Carlos Flos, regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Benicarló.

Enllaç al vídeo: https://youtu.be/5aprljlqsmi

Leave a Reply