ActualitatPacte Territorial per l'Ocupació de la Ciutat d'AlacantPactesPactes Alacant

Un centenar d’empreses busquen personal a través de l’Agència Local dins del programa Impulsalicante Barris i Pedanies en aquests últims quatre mesos

By 08/10/2022No Comments

L’Agència Local de Desenvolupament de l’Ajuntament d’Alacant, dins de l’estratègia del Pacte per l’ús de la ciutat d’Alacant, ofereix serveis d’orientació per a la cerca d’ocupació i d’assessorament descentralitzats, dins de la quarta fase del projecte experimental Impulsalicante Barris i Pedanies.

La gestió d’ofertes d’ocupació és un dels serveis més demandats per les empreses que participen en el projecte, amb això s’aconsegueix connectar als ciutadans dels barris i pedanies de la ciutat d’Alacant amb les necessitats de personal de les empreses, per al que s’utilitzen els recursos existents de l’Agència Local. Amb una atenció personalitzada en la zona de residència del demandant d’ocupació, s’afavoreix la inclusió social de col·lectius amb major vulnerabilitat i se li orienta per a trobar una ocupació digna.

Des que va arrancar la primera fase del programa, al maig d’enguany, s’han publicat més de 100 ofertes de 353 llocs de treball (un 70% més que en el mateix període de l’any anterior). Cal ressaltar que 53 d’aquests llocs han sigut coberts per persones discapacitades.

Aquest increment s’ha vist afavorit per diferents actuacions promogudes pels sectors econòmics alacantins, incloent-hi organismes públics com la Universitat d’Alacant, així com per impuls donat amb la gestió de les ofertes a través del portal d’ús de la web de l’Agència Local www.impulsalicante.es i la difusió en les seues xarxes socials (Facebook, Twitter, Linkedin i Instagram), en el marc del Projecte Experimental “Impulsa Barris i Pedanies”.

En aquests últims mesos s’ha intensificat el servei de prospecció d’empreses, baula fonamental en la cadena d’inserció laboral dels nostres usuaris, ja que el coneixement del mercat de treball local permetrà la realització d’accions i activitats que milloren les oportunitats d’inserció laboral dels usuaris d’aquest programa experimental.

Igualment, s’ha potenciat l’àrea d’emprenedoria en les zones d’actuació, on se’ls ofereix als emprenedors i empresaris assessorament i acompanyament, així com la seua derivació a serveis més especialitzats.

A través d’accions individualitzades i grupals, es fomenta l’esperit emprenedor dels usuaris del programa. En elles s’informa de tots els recursos i ajudes que existeixen a la disposició de la ciutadania en les zones d’actuació, amb especial referència a tots els serveis que s’ofereixen de manera gratuïta .

Per a accedir al servei és necessari sol·licitar cita prèvia a través dels telèfons 965 98 05 42 i 965 14 57 00, en horari de matí, o bé a través del correu electrònic prospecció.agencia@alicante.es o bé, empleoyformacion@alicante.es

Leave a Reply