ActualitatPacte Local per l'Ocupació Castelló de la PlanaPactesPactes Castelló

L’Ajuntament de Castelló celebra la jornada formativa “Projectes experimentals de la província de Castelló”

By 09/10/2022No Comments

L’alcaldessa, Amparo Marco, inaugura la jornada formativa en el Centre Municipal de Formació Tetuan XIV que valora els projectes experimentals en matèria d’ocupació i ressalta els 7,2 milions de pressupost municipal per a polítiques d’ocupació.
El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA) a través del Pla Avalem territori, i en col·laboració amb les universitats valencianes, ha organitzat per segon any consecutiu un cicle de jornades formatives en col·laboració amb els Pactes i Acords per l’Ocupació. La temàtica d’aquestes jornades és variada i d’interés per a l’exercici de les funcions del personal responsable i tècnic. En aquesta ocasió s’han abordat dos dels projectes experimentals de la província de Castelló: CastellóCREA, de la ciutat de Castelló de la Plana i Reactivem Els Ports, de la comarca dels Ports.

Els projectes experimentals impulsats per LABORA es concedeixen per primera vegada l’any 2017. Són desenvolupats pels Pactes i Acords Territorials per l’Ocupació, projectes adaptats a les singularitats dels territoris, tenint en compte la seua resiliència i els trets relacionats amb els recursos existents, els actors i la capacitat d’innovació de cadascun d’ells.

La Jornada formativa va tindre lloc el passat dia 20 de juliol en el Centre Municipal de Formació Tetuan XIV, a la qual van assistir de manera presencial 41 persones i es van connectar en directe 74; un total de 115 persones. La jornada es va estructurar en dues parts. En un primer moment es va realitzar una visita guiada al centre municipal de formació, en la qual es va donar a conéixer l’hort ecològic i les seues instal·lacions; les aules de fusta i moble; les aules de soldadura i fusteria metàl·lica; obra de paleta; electricitat; manteniment d’instal·lacions calorífiques i ceràmica. L’interés d’aquesta visita radica en la millora i transformació del centre duta a terme pels programes d’ocupació. Entre les actuacions dutes a terme destaquen la font, en la qual han intervingut per a la seua construcció diferents certificats de professionalitat: jardineria, obra de paleta, lampisteria i instal·lacions calorífiques; el jardí vertical instal·lat en un dels murs del centre pel certificat de professionalitat de jardineria; la construcció d’aules, banys i una aula mediambiental en l’hort ecològic en els quals han intervingut els certificats de professionalitat d’obra de paleta, ceràmica; muntatge i instal·lació de xarxes elèctriques, instal·lacions calorífiques i soldadura amb elèctrode revestit; la pèrgola construïda pels certificats de professionalitat de fusteria i moble, fusteria metàl·lica i jardineria.

Durant la segona part de la jornada es van dur a terme les ponències i es van poder connectar les persones en streaming. Després de l’obertura a càrrec de l’alcaldessa s’hi van desenvolupar quatre ponències: Els Pactes per l’Ocupació, Pla Avalem Territori, a càrrec del coordinador acadèmic del projecte Avalem de la Universitat de València; Projectes experimentals a la província de Castelló, a càrrec de l’Institut Interdepartamental de Desenvolupament Local de l’UJI; El Pacte local per l’ocupació de Castelló, CastellóCREA i Acord Territorial per l’Ocupació d’Els Ports. També han intervingut sindicats i ha clausurat el director territorial de la Conselleria d’Economia Sostenible.

Per a major coneixement dels projectes experimentals se suggereix la consulta del vídeo de CastellóCREA:
https://www.youtube.com/watch?v=yn5s0uqu5ik

I el vídeo dels Ports:
https://www.youtube.com/watch?v=ngol_tbgbls

Leave a Reply