ActualitatPacte territorial per l'ocupació l'AlacantíPactesPactes Alacant

Municipis signants del Pacte Territorial per l’Ocupació de l’Alacantí impulsen la creació d’un Consorci

By 09/10/2022No Comments

El consell rector del Pacte Territorial per l’Ocupació de l’Alacantí es va reunir aquest 16 de setembre per a donar seguiment al procés de creació de Consorci Econòmic que dotarà de personalitat jurídica a l’Acord Territorial per a l’Ocupació i la Innovació ACTEI L’Alacantí.

La creació del Consorci permetrà donar continuïtat i consolidar els esforços que, en matèria de desenvolupament local i creació d’ocupació, es realitzen des de 2018 a través de la signatura del Pacte per l’Ús de l’Àrea Funcional de l’Alacantí que originà a l’Acord Territorial per l’Ocupació i la Innovació l’Alacantí.

La constitució del Consorci és la via per a la vertadera articulació de polítiques i la integració territorial de tota la Comarca, després que es van adherir a l’Acord els municipis d’Agost, Busot i Mutxamel, per a sumar-se als municipis d’Aigües, El Campello, La Torre de les Maçanes, Sant Joan d´Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Xixona i Tibi, que ja formaven part d’aquest.

El procés de creació del Consorci es va iniciar a mitjan 2021. La Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha assessorat i acompanyat al Pacte en el procés de constitució del Consorci. S’ha treballat en la proposta d’estatuts que regiran el seu funcionament.

El pròxim pas en el procés de creació del Consorci és la revisió per part dels Serveis Jurídics de cada municipi, en la seua qualitat de futura entitat consorciada, de la seua inclusió en el Consorci per a la seua posterior presentació davant els respectius plens a la recerca de la seua aprovació.

L’objectiu de la creació del Consorci Econòmic per a l’Acord Territorial per l’Ocupació i la Innovació de la comarca de l’Alacantí és justament el fet de dotar de personalitat jurídica plena i capacitat d’obrar al pacte territorial a l’efecte de disseny, promoció, gestió i avaluació d’aquelles accions i programes que en el seu si s’aproven per a la creació d’ocupació digna i de qualitat, la inserció sociolaboral i el desenvolupament econòmic, empresarial i social en l’àmbit territorial pertanyent als municipis consorciats, impulsant la igualtat efectiva en el mercat laboral de la comarca de l’Alacantí, tot això en el si d’un espai participatiu i col·laboratiu.

Leave a Reply