ActualitatAcord Territorial per a l'ocupació Els PortsPactesPactes Castelló

Inaugurat el nou traçat de la N-232: un pont al desenvolupament dels Ports

By 10/10/2022October 13th, 2022No Comments

El passat 20 de juliol, es va inaugurar la carretera N-232 al seu pas pel Port de Querol a Morella, una de les principals vies de comunicació que vertebra Aragó amb el litoral de Castelló. Gràcies a aquest nou traçat es redueixen uns set quilòmetres i uns 15 minuts el temps de circulació respecte a l’antiga carretera, que estava repleta  de corbes.

La millora de l’accessibilitat del nou tram de la N-232 millora considerablement la seguretat viària i augmenta la qualitat de vida de la ciutadania dels Ports. Per exemple, aproparà la visita als centres hospitalaris de la gent que viu a l’interior, o els joves tindran més facilitat per accedir als centres d’ensenyament superior.

A més, el nou traçat facilita el transport de mercaderies de sectors econòmics tan importants per a Castelló com l’agroalimentari i el ceràmic, ja que diàriament transiten per aquesta carretera prop de 3.000 vehicles, dels quals un 16% són camions que traslladen argila fins a la Plana. També suposa millorar l’accessibilitat dels turistes que tindran més fàcil visitar Els Ports i les platges del Baix Maestrat.

El projecte ha suposat una inversió més de 50 milions d’euros amb el conjunt de viaductes, el pont de la Bota, el túnel de Querol i l’ampliació a tres carrils.

Des de l’Acord Territorial per l’Ocupació dels Ports aquesta obra es valora molt positivament com una infraestructura estratègica pel territori per lluitar contra el despoblament, donant un nou impuls a l’economia del nord de Castelló i comarques veïnes d’Aragó, i generant noves oportunitats de desenvolupament local a la comarca.

Leave a Reply