L’Acord Territorial d’Alcoi, Ibi i Ontinyent-ACTAIO aposta de manera decidida per generar xarxes i fomentar la connexió entre els diferents agents socials del territori, a més d’aprofitar els recursos ja existents. Aquesta inquietud es mostra en cadascuna de les jornades de convivència entre els Agents de Desenvolupament Local que de manera periòdica s’organitzen des d’Actaio.

En aquesta ocasió, es va celebrar la tercera trobada d’ADL el dia 27 d’octubre de 2022 en la localitat d’Ontinyent a través d’una proposta d’activitat amb la finalitat de reforçar la cohesió entre els responsables de departaments de promoció econòmica de les comarques de la Vall d’Albaida, la Foia de Castalla i l’Alcoià-Comtat.

Durant tot el matí vam tindre l’ocasió de compartir experiències, informació,
contactes i coneixements relacionats amb el treball del dia a dia de la figura d’ADL en les entitats locals: ajuntaments, mancomunitats i altres organismes, que formen part de la xarxa d’atenció a la ciutadania en una gran varietat d’aspectes socioeconòmics (promoció econòmica, turismes, comerç, ocupació, formació, projectes europeus, etc.)

La jornada va transcórrer de manera que en la inauguració comptarem amb la presència de Pablo Úbeda, com a regidor de promoció econòmica, innovació i comerç de l’ajuntament d’Ontinyent, indicant la importància d’aquestes trobades per a impulsar el territori i crear sinergies entre els agents de desenvolupament local. A continuació, els 21 participants, a través d’una dinàmica de scape room en línia per a  trobar de manera col·laborativa la solució a una situació simulada,  experimentaren les estratègies de comunicació i habilitats personals que es posen en marxa en el treball d’equip per a fer front a una situació problemàtica, a més de les col·laboracions necessàries amb altres equips. Per a finalitzar es va posar en comú aquesta vivència i els aprenentatges resultants aplicables al seu entorn laboral.

Seguidament es va dedicar un espai en el qual compartiren encerts i dificultats que sorgeixen en el treball com ADL del territori Actaio. Per a això comptarem amb les aportacions de tres companyes que van explicar experiències amb les quals han superat determinats reptes o situacions més complicades sobre les quals actualment estan buscant donar resposta.

Les agents de desenvolupament local que van participar van ser:

  • Begoña Valls, de l’Ajuntament d’Ibi (comarca Foia de Castalla)
  • Gemma Olivares, de l’Ajuntament d’Otos (comarca Vall d’Albaida)
  • Yolanda Sevadilla i José M. Beneyto, de l’Ajuntament d’Agres (comarca
    Alcoià-Comtat)

A través de l’exposició dels casos proposats per les companyes es va obrir una ronda d’idees, propostes, altres experiències, així com possibles solucions i sinergies entre tots els participants, generant un debat enriquidor per l’obertura de noves opcions per a donar resposta a situacions que comparteixen la majoria d’accions que es duen a terme en les agències de desenvolupament local.

Per a finalitzar, es va realitzar una ronda de conclusions de la jornada i es va tancar la trobada amb una proposta de mantindre el contacte i les relacions establides a través dediferents mitjans digitals.

Des de l’equip tècnic d’Actaio en el seu Projecte Experimental VII, estem segurs que aquestes jornades es realitzen i aconsegueixen el seu èxit gràcies a la col·laboració de totes les persones que amb gran inquietud continuen impulsant el desenvolupament local dels seus municipis, siguen de major o menor grandària. Valorem i donem les gràcies a totes les Agents de Desenvolupament Local pel seu esforç i treball continuat cap a una missió de fomentar la promoció econòmica de la zona i la implantació de polítiques actives d’ocupació orientades a la generació d’ocupació i activitat empresarial.

Leave a Reply