ActualitatAcord-Pacte Territorial per a la creació d'ocupació i desenvolupament local Racó d'AdemuzPactesPactes València

La posada en valor del producte local com a via per al desenvolupament econòmic de la comarca del Racó d’Ademuz

By 14/10/2022No Comments

El Centre d’Emprenedoria i Innovació del Racó d’Ademuz col·labora amb els ciutadans per a visibilitzar el seu treball i els productes comarcals.

En 2013 va tindre lloc la primera Fira de la Poma, que se celebra cada any en un municipi de la comarca i és promoguda per l’Associació Turística del Racó d’Ademuz (ATRA), constituïda per diferents propietaris d’allotjaments turístics de la comarca i que forma part del Pacte Territorial per l’Ocupació de Racó d’Ademuz.

La finalitat d’aquest esdeveniment sempre ha sigut donar a conéixer el Racó d’Ademuz a través de la poma esperiega. Coincidint amb la recollida d’aquesta varietat pròpia de la comarca, tindrà lloc els dies 26 i 27 de novembre, en el municipi de Vallanca, una trobada de diferents productors, artistes, associacions, etc., en la qual participaran a través de tallers, activitats culturals, exposicions i llocs de venda directa.

Des del Centre d’Emprenedoria i Innovació es col·labora incentivant la participació dels agricultors per a vendre i donar a conéixer les diferents varietats de poma que es cultiven a la comarca; també es fomenta la participació d’artesans, transformadors, associacions, i agricultors d’altres productes també típics de la comarca, com l’anou o l’ametla.

Però no sols esdeveniments com aquest son una oportunitat per a visibilitzar la riquesa del territori. Actualment des del Pacte per l’Ocupació i Emprenedoria del Racó d’Ademuz s’està treballant en la creació i posada en marxa de la Marca Territorial, la implementació de la qual suposarà una estratègia global en l’àmbit comercial i de màrqueting per als diferents productes i serveis del territori.

La creació d’una marca associada al Racó d’Ademuz no sols comportarà una pla de posicionament i reconeixement dels productes, sinó que també valorarà el territori.

Per a més informació sobre el desenvolupament de la marca territorial i la celebració de la Festa de la poma podeu contactar amb la tècnica de Turisme en el correu electrònic emprenderincon.turismo@gmail.com o en els telèfons 978.782.425 o 641.29.27.97.

Igualment podeu obtindre més informació en les xarxes:

Instagram: @rinconimpulsa

Facebook: @EmprendeRincon

www.rinconimpulsa.rincondeademuz.es / www.turismorincondeademuz.com

Leave a Reply