Del dia 26 al 28 d’octubre realitzem la “Setmana de la Formació i el Creixement”, unes jornades de webinars i fòrums en línia com a accions integrades en una de les nostres línies estratègiques que té com a objectiu millorar les qualificacions laborals de la població i l’adequació del sistema de formació local a les necessitats territorials, dins del Projecte Experimental VI d’Actaio (EMPACE 2021).

L’equip tècnic d’Actaio ha desenvolupat un total de sis activitats, en les quals han col·laborat 17 ponents i s’ha comptat amb 90 assistències en les diferents propostes.
Aquestes jornades van donar inici amb l’acte d’inauguració a càrrec de Sr. Rafael Serralta Vilaplana, Alcalde d’Ibi i delegat de l’àrea d’Indústria i Ocupació. A continuació es van desenvolupar les diferents activitats sobre la temàtica de la formació com a manera de donar resposta a la innovació en les empreses i els canvis després de la pandèmia per COVID-19, les accions formatives que s’estan desenvolupant des de diferents empreses i organismes, la formació com a dret laboral, la formació continuada i l’aprenentatge al llarg de la vida com a factor d’adaptabilitat i creixement davant la demandes de l’entorn. A més, es va realitzar un taller pràctic sobre “Com dissenyar un pla de formació” dirigit a petites empreses i altres agents socials.

Algunes de les idees sobre les quals s’ha estat exposant en aquestes jornades:

• La importància de qualificar i requalificar al personal davant les necessitats laborals reals, per a cobrir el relleu generacional en la indústria i retindre el talent.

• La falta de disponibilitat de personal docent expert en especialitats concretes, principalment en processos innovadors dins dels sectors tradicionals del nostre territori, com són l’activitat tèxtil, mecànica i del plàstic.

• Les diferents opcions formatives que s’estan mobilitzant des de l’administració local i autònoma, posant en valor la formació professional com una resposta a la necessitat real del mercat laboral actual i futur.

• La importància de la formació continuada, no sols per a complir els requisits conforme a les funcions actuals, sinó també el facilitar l’oportunitat de desenvolupar altres competències que afavorisquen la polivalència professional.

• La necessitat d’augmentar el nombre d’hores de formació per persona treballadora per a igualar-nos en altres països europeus amb una situació productiva més avançada i la importància d’aprofitar al màxim el dret que tenim tots de estar formats.

• Consideració de l’aprenentatge com a factor principal que tenim les persones per a avançar professionalment i créixer, destacant la competència “aprendre a aprendre” com a essencial per a moure’s en el món laboral del s. XXI

Actaio, com a organitzadora de les jornades, i el seu equip tècnic mostra una gran satisfacció davant l’estupenda resposta de les persones que han col·laborar en la seua execució i desenvolupament, agraint la seua generositat i predisposició desinteressada. Igualment, les persones que han assistit o que han seguit l’activitat en aquests tres dies, han expressat el seu interés a assistir a unes pròximes jornades d’aquest tipus que es realitzen en un futur.

Tota la informació d’aquesta activitat es pot seguir en actaio.es i en les seues xarxes socials.

Leave a Reply