ActualitatAcord Territorial per a l'ocupació Els PortsPactesPactes Castelló

Reactiva Els Ports organitza un taller d’oportunitats de finançament europeu per a AODL de la comarca

By 15/01/2024No Comments

La jornada va combregar set agents d’ocupació i desenvolupament local de fins a dotze municipis que van conéixer de la mà de l’expert Juan Viesca, de Finnova, les diverses opcions.

Reactiva Els Ports va organitzar el passat 2 de novembre al centre CEDES de Morella un taller sobre oportunitats de finançament europeu destinat a agents d’ocupació i desenvolupament local de la comarca que va estar impartit per l’expert Juan Viesca, de Finnova.

La jornada va comptar amb l’assistència de set AODL que representaven fins a 12 municipis de la Mancomunitat Comarcal Els Ports i algunes de les matèries que es van tractar van versar sobre fons de gestió compartida per les diverses organitzacions governamentals, com ara ministeris o comunitats autònomes, i els de gestió directa des de Brussel·les, entre els quals destaquen el programa Erasmus+ i l’opció de participar en projectes europeus com a soci col·laborador. Així mateix, es va abordar l’anàlisi d’algunes propostes concretes de projectes a la comarca.

Després d’una breu introducció a la Unió Europea i els pressupostos que gestiona, amb la important quantitat de capital que vol injectar en Europa per a la recuperació de l’economia mitjançant una sèrie de fons, Viesca va explicar les particularitats dels fons de gestió compartida, com ara els FEDER, LEADER, PAC o els nous Next Generation, que a l’estat espanyol es gestionen a través del PRTR.

Pel que fa als fons de gestió directa, més centrats en projectes d’innovació, es va suggerir la idea de participar en algun projecte xicotet i senzill com a líder, o en algun projecte més ambiciós com a col·laborador. Ací és on es va parlar dels exemples del programa Erasmus+, de formació basada en una temàtica concreta com ara el despoblament buscant socis col·laboradors europeus amb problemàtiques similars per tal de fer un pla formatiu conjunt i poder organitzar els esdeveniments necessaris en cada una de les regions.

En una línia similar, amb l’opció d’oferir-se com a soci col·laborador, va explicar l’expert convidat per Reactiva Els Ports, es podria participar tant en programes de formació com en altres projectes d’investigació més ambiciosos.

Finalment, es va concloure el taller amb una anàlisi de propostes concretes de projectes al territori de la comarca. Cal subratllar que les persones assistents van mostrar un alt interés perquè les institucions a les quals representen participen com a líders d’algun programa Erasmus+.

Leave a Reply