Més de 10 projectes han sigut mentorats al llarg de tot el programa per a fer-los viables i orientar la seua activitat a donar solució als Objectius de Desenvolupament Sostenible per a generar un impacte social positiu.
Hui s’ha clausurat la primera edició de Llamp València Activa, un programa de mentorització avançada subvencionat per la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, emmarcat en el “Programa Llamp CV” que ha acompanyat en el procés de conceptualització i posada en marxa a 10 projectes desenvolupats per persones emprenedores.
En aquest programa han participat 13 persones emprenedores i empreses de menys de 3 anys d’activitat que han rebut mentories per a estructurar els seus projectes i orientar la seua activitat a donar solució als Objectius de Desenvolupament Sostenible i generar un impacte social positiu.
La mentorització avançada comprén la prestació d’un servici d’atenció individualitzada centrat a cobrir les necessitats concretes de cada projecte empresarial, a més d’acompanyament i mentoria personalitzada que permet un seguiment i correcte desenvolupament dels projectes i el seu continu avanç.
De la mateixa manera, en el marc d’aquest programa, València Activa ha organitzat accions formatives grupals en diferents àrees empresarials, com ara finances i finançament, estratègia empresarial, màrqueting i vendes o sostenibilitat.
Gràcies a l’orientació de l’equip tècnic de València Activa, les persones emprenedores que han participat en aquesta primera edició de Llamp han pogut accedir a informació i anàlisi de les ajudes i subvencions que més encaixaven amb els seus projectes, accedint a vies de finançament alternatiu, i treballar en els seus plans d’empresa per a desenvolupar els seus negocis amb majors garanties d’èxit.
Després de tota l’anàlisi dels projectes es va treballar en la seua orientació cap al Triple Impacte: social, mediambiental i econòmic sostenible, en el seu vessant transversal innovador.
Premi projectes Llamp València Activa
En el marc del programa València Activa ha creat un premi per a aquesta edició. El jurat, compost per Lucía Calabria, subdirectora d’emprenedoria de València Activa; Diana Barranco, coordinadora del programa; Cristina Baixauli, directora de transformació d’Hidraqua i directora de Dinapsis; i Luz Martínez, directora de comunicació de Zubi Group, han valorat minuciosament tots els projectes presentats.
Finalment, el projecte guanyador ha sigut el d’Adriana Mata, Agile Impacts, que consisteix en una plataforma digital que permet a les empreses mesurar, analitzar i reportar de manera eficient els seus indicadors d’impacte social i ambiental.
Norberto Sarrio ha impulsat mascostaactiva.com, una plataforma petfriendly que connecta negocis, llocs i viatges que accepten l’entrada de mascotes amb una comunitat de clients potencials que tenen mascotes.
La metgessa i emprenedora Mar Sempere ha presentat Mar Sempere Salut i Esports, un servei d’assistència i assessorament individual per a persones físicament actives i esportistes, en l’àmbit de la salut i exercici.
Per part seua, Lina Pedelini, amb Chamberlain projecta la creació d’un marketplace de peces de cotxes usats, plataforma tecnològica utilitzada per a facilitar la connexió entre compradors i venedors.
La marca impulsada per Alba García Sevilla, Cache Croche, està dedicada al disseny, patronatge i confecció de peces dirigides a un públic unisex i creació d’accessoris de material reciclat, convertint-los en peces originals a base de teixits reutilitzables.
Cultura Viva València és el projecte desenvolupat per Liubov Daniel Alvariño, que és una empresa turística que ofereix experiències culturals i sostenibles en la Comunitat Valenciana: visites guiades, tallers de paella, visites als camps de xufa, rutes culturals o el Camí del Sant Greal.
L’equip compost per Cintia Marucco, Romina Coll, Sofia Aguirre i Verónica Chornet, han impulsat Warmi, un projecte impulsat per quatre dones per a crear un itinerari complet de suport per a dones migrants a Espanya, facilitant orientació laboral, formació educativa, assessoria financera i suport emocional.
Alexandra Kolpakova ha presentat el projecte PSY Assistant Bot, dirigit al sector de la comunicació científica, fusionant innovació tecnològica amb un enfocament interdisciplinari i col·laboratiu.
A més, Laura Morcillo ha proposat un sistema basat en cites a cegues denominat Amor amb un algorisme que aprén, fent ús de la tecnologia actual.
Finalment, Virginia Navarrete ha impulsat un projecte de moda sostenible, Mundo Duma, que ha redefinit el panorama de la moda i vol oferir a les persones la possibilitat de triar peces d’alta qualitat, que també reflectisquen un compromís amb la sostenibilitat i l’ètica.